Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Заяви Кремля засмутили навіть регіоналів

Газоват 5235 переглядів

Опубліковано - 23.02.2012 11:12 | Всі новини | Версія для друку

Заяви Кремля засмутили навіть регіоналів
Заяви Кремля засмутили навіть регіоналів
Заяви «Газпрому» про відбирання Україною російського газу, призначеного європейським споживачам, не відповідають дійсності.

Про це заявив в ефірі Радіо Свобода народний депутат від Партії регіонів, колишній прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. Він також «сумує» з приводу того, що Росія замість конструктивних переговорів знову вийшла на рівень методів, які можна назвати тиском.

На питання, чи вірить Кінах у те, що українська сторона відбирала газ, призначений для європейських споживачів, Кінах відповів: «Безумовно, в період низьких температур був вищий рівень споживання природного газу як в Україні, Росії, так і в Європейському Союзі. Але Україна має запаси природного газу в підземних сховищах на рівні 20 мільярдів кубічних метрів. І підвищений попит природного газу в цей період буде задоволений за рахунок підйому газу зі сховищ. Тим більше, що в цей період ми допомагали деяким нашим сусідам (Молдова, Туреччина) і забезпечували необхідний рівень транзиту через територію України. І «Газпром» мав великі проблеми, маючи на увазі високий попит у Росії на природний газ. І ця заява, яка зроблена щодо несанкціонованого відбору Україною, не відповідає дійсності. І це підтверджується необхідними контрольними приладами.»

Кінах також спростував заяву речника «Газпрому» про те, що російська сторона викине українську ГТС з маршрутів транзиту газу.

«Я сумую, що наш стратегічний партнер, Російська Федерація (а Україна та Росія є невід’ємною складовою енергетичної безпеки) замість конструктивних переговорів та формування балансу інтересів держав-постачальників, транзитерів і споживачів в Європі, знову вийшла на рівень методів, які характеризуються політико-економічним, психологічним тиском. Україна залишається стратегічною державою. Навіть у разі запуску першої черги в повному обсязі «Північного потоку» мінімум 90 – до 100 мільярдів кубометрів природного газу буде транспортуватися через Україну в найближчі роки. По-друге, проект «Південного потоку» не має техніко-економічного обґрунтування. Це – суто політичний проект. Його вартість – у 4-5 разів вища, мінімум 17-18 мільярдів євро, порівняно з проектами, які пропонує Україні. Тому нам треба витримати, але і виконувати своє домашнє завдання – підсилювати власну енергетичну стратегію України, енергозбереження, енергоефективність, використання власних енергоносіїв і, безумовно, виконувати свої зобов’язання, як член Енергетичної хартії Європи. Особливо, щодо структурних реформ у «Нафтогазі», включаючи прозорість фінансових потоків у цій державній монополії.» - зазначив Кінах.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Людина – це духовна істота. Саме тепер на часі звернення до традицій і духовності рідного народу. Чесність, щирість, мудрість – ось що вимагається від нових людей України. Потрібна Нова Січ – Духовна Січ! ”
О.Бердник, український філософ і письменник, засновник Української Духовної Республіки

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.