Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Україна для людей. Міністр ЖКГ хоче, щоб населення платило за комуналку олігархам

Добробут 4534 перегляди

Опубліковано - 27.02.2012 10:28 | Всі новини | Версія для друку

Україна для людей. Міністр ЖКГ хоче, щоб населення платило за комуналку олігархам
Україна для людей. Міністр ЖКГ хоче, щоб населення платило за комуналку олігархам
Міністр регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Анатолій Близнюк переконаний, що бізнес у генерації теплової енергії може бути дуже прибутковим і незабаром великі інвестори захочуть взяти в оренду житлово-комунальне господарство.

"От побачите, вони кинуть свої металургійні заводи й прибіжать сюди",- сказав він.

За словами Близнюка, основний виробничий ланцюжок у теплогенерації - котельня (втрати — до 15%) - теплотраса (до 20%) - будинок (до 40%).

"Тобто вклавши кошти в кожну структурну ланку, ми можемо істотно заощаджувати згодом. Питання: де взяти кошти. З будинком з’ясували - держава повинна домовлятися з мешканцем. А от щодо котельні й теплотрас - із бізнесом. Отже, бізнес робить котельню й мережі ефективними, а ми енергоощадним робимо будинок. Зустрічний рух. Підвищуємо якість послуги",_ розповів міністр ЖКГ.

При цьому він визнав, що в Україні наразі мало позитивних прикладів концесії таких об’єктів.

"Я б навіть сказав, що в нас їх немає. Усе, що працює сьогодні, працює зі знаком мінус. Завдання держави - написати правильний договір з концесіонером. І ми робимо це. Більше того, Кабмін найближчим часом вийде із законодавчою ініціативою про визначення принципів, на яких держава здаватиме комунальну власність в оренду й концесію. Ідеться про обов’язкові інвестиції концесіонера в технічне переозброєння, що дасть йому змогу знизити витрати та собівартість. Наш принцип: вкладайте гроші і знижуйте собівартість",- констатував міністр.

Нагадаємо, восени 2011 року Анатолій Близнюк заявив, що повномасштабна модернізація ЖКГ України коштуватиме 700 мільярдів і можлива лише з залученням приватного капіталу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...Всяк мусить пізнати свій народ і в народі себе. Чи ти рус?... Будь ним... Чи ти лях?... Ляхом будь. Чи ти німець? Німечествуй. Француз? Французуй. Татарин? Татарствуй. Все добре на своєму місці в своєму образі, і все красно, що чисто, природно, що не є підробкою, не перемішано з чужим по роду...”
Григорій Сковорода

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.