Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Чому українці вважають відносини з Росією поганими?

Громадська думка 7043 перегляди

Опубліковано - 29.02.2012 15:03 | Всі новини | Версія для друку

 Чому українці вважають відносини з Росією поганими?
Чому українці вважають відносини з Росією поганими?
Майже половина українців вважає відносини з Росією «поганими та напруженими».

Такими є результати соціологічного опитування, проведеного українською соціологічною компанією Research & Branding Group. На думку політичних експертів, головною причиною цього є останні різкі заяви Росії на адресу України. Водночас психологи наголошують, що до росіян, як нації, українці ставляться доброзичливо.

Згідно із опитуванням, яке компанія Research & Branding Group проводила у листопаді минулого року, кожен четвертий українець називав відносини з Росією «напруженими та поганими». У лютому ж цього року кількість таких зросла до більш, ніж 40 відсотків.

Незважаючи на риторику Кремля про братерські відносини та добросусідство, українсько-російські стосунки і справді погіршуються, зазначає Радіо Свобода український політичний експерт Вадим Карасьов.

Українці не вірять у братерську риторику

«Люди усвідомлюють, що політика Путіна щодо України не має стосунку до братніх відносин, – вважає Карасьов. – По-друге, вони бачать, що намагання Росії щодо України – це намагання у той чи інший спосіб повернути Україну під вплив Росії, або відібрати в України найбільш вагомі промислові, енергетичні активи».

За словами російського політолога Станіслава Белковського, головною причиною того, що кількість українців, які вважають відносини Києва та Москви поганими зростає, є дії російської влади.

«Ситуація навколо газової війни, віртуальної чи реальної, це вже не має значення, доводить українському народові, що Росії не є лояльною до України. Українському народові доведено, що Україна та Росія перебувають на різних напрямках і цього не можна змінити», – наголошує Белковський.

Ставлення до росіян і Росії відрізняється

Говорячи про ставлення українців до Росії, важливо чітко розрізняти ставлення до держави і до нації, зазначає соціальний психолог Олег Покальчук. Українці доброзичливо ставляться до російського народу, чого не скажеш про ставлення до Росії, як спадкоємниці Радянського Союзу.

«Раніше у людей були якісь сподівання на якийсь компроміс, але ми бачимо, що зимова газова війна не випадковість, не повтор – це система, – каже психолог. – Росія веде проти нас інформаційну та економічну війну. І наслідки цих воєнних дій вже кожен відчуває на своїй кишені і на своїх можливостях».

Від початку року на адресу України з боку Росії пролунала низки різких заяв, зокрема, це стосується газу. У період холодів російська сторона заявляла про несанкціонований відбір газу Україною. Українська сторона ці закиди спростовує. Крім цього Росія заборонила експорт українських сирів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Громадська думка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Свобода, якщо вона пустила коріння, швидко зростає”
Джордж Вашінгтон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.