Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


МЗС вирішив провести “бесіду”з послом ЄС. У Європі здивувались

Влада 4492 перегляди

Опубліковано - 29.02.2012 19:28 | Всі новини | Версія для друку

МЗС вирішив провести “бесіду”з послом ЄС. У Європі здивувались
МЗС вирішив провести “бесіду”з послом ЄС. У Європі здивувались
У міністерстві закордонних справ викликають посла Євросоюзу в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейру на бесіду.

Про це пише "Комерсант-Україна" з посиланням на джерело в МЗС.

"Зараз Тейшейра виїхав з України. Коли він повернеться, його запросять в МЗС для бесіди", - підкреслив співрозмовник.

Як відомо, у вівторок у міністерстві висловили невдоволення представником Євросоюзу Тейшейрою.

"У МЗС зі зростаючим подивом спостерігають за публічними висловлюваннями посла ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, які від місяця до місяця все менше відповідають тому, що можуть собі дозволити дипломати згідно з прийнятими в міжнародному спілкуванні традиціям", - йдеться у заяві.

Приводом для обурення стали заяви посла щодо поліпшення інвестиційного клімату в Україні.

Тейшейра, зокрема, звинуватив Україну у "використанні виборчого правосуддя в політичних цілях" і заявив, що президент Віктор Янукович "не виконав обіцянок щодо боротьби з корупцією і проведення реформ".

Європейський Союз вважає невиправданими та необґрунтованими напади Міністерства закордонних справ України щодо порядності та професіоналізму посла ЄС в Україні.

Про це у середу заявила речниця Високого Представника ЄС у справах зовнішніх відносин та безпекової політики Кетрін Ештон Майя Кочіянчич, повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Із превеликим розчаруванням ми взяли до уваги коментарі Департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ України стосовно глави Представництва Європейського Союзу в Україні, Жозе Мануела Пінту Тейшейри", - зазначила вона.

"Ці зауваження є невиправданим та необґрунтованим нападом на людську порядність та професіоналізм посла Пінту Тейшери. Ми категорично відхиляємо їх", - додала Кочіянчич.

"Посол Пінто Тейшейра і надалі має цілковиту довіру Європейського Союзу та підтримку Високого Представника ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки - Віце-президента Європейської Комісії Кетрін Ештон та Європейської служби зовнішньої дії", - підсумувала речник.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.