Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Біля президентського вертолітного майданчику планують забудову

Скандал Регіон: м.Київ 4774 перегляди

Опубліковано - 1.03.2012 12:18 | Всі новини | Версія для друку

Біля президентського вертолітного майданчику планують забудову
Біля президентського вертолітного майданчику планують забудову
У Києві на схилах Дніпра вздовж Паркової алеї між стадіоном «Динамо» і майбутнім вертолітним майданчиком планується будівництво двох шестиповерхових житлових будинків.

Про це овідомив член Містобудівної ради Києва, голова комісії Київради з питань культури і туризму Олександр Бригинець.

Як повідомила прес-служба Бригинця, він сказав: «Я особисто бачив ці дві «плями» у плані робіт по створенню пішохідної зони схилами вздовж Дніпра. Ці будинки не входять до цього плану робіт, але вони були позначені як такі, що мають дозволи на будівництво».

Бригинець наголосив, що територія Дніпровських схилів вздовж Паркової алеї відноситься до особливо цінних земель – земель історико-культурного призначення, оскільки розташовується на території пам’ятки історії та ландшафту місцевого значення «Історичний ландшафт київських гір і долини річки Дніпро» (наказ Мінкульту від 3 лютого 2010 року № 58/0/16-10), а отже, ця територія не підлягає забудові.

Тому Бригинець звернувся до голови КМДА Олександра Попова з вимогою надати інформацію: коли, кому та на яких підставах були виділені земельні ділянки для будівництва двох шестиповерхових будинків на Парковій алеї і чи були погоджені ці проекти будівництва.

Також депутат Київради звернувся до прокуратури з проханням перевірити законність надання земельних ділянок та видачі дозволів на згадане будівництво.

«Мало того, що всупереч законодавству була виділена земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика, що зруйнувало цілісність панорами вздовж Дніпра, чим занепокоєний навіть Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, тепер, якщо поруч з ним з’являться ще й два будинки, схили втратять будь-яку історичну та екологічну цінність. Їх просто не стане», - переконаний Бригинець.

Він нагадав, що земельна ділянка для будівництва вертолітного майданчика була виділена 28 грудня 2010 року рішенням Київради про передачу земельної ділянки площею 2,18 га ТОВ «Амадеус КО» для будівництва й обслуговування об’єктів інженерної та транспортної інфраструктури.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.