Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європейський суд визнав пріоритетною другу скаргу у справі Луценка

За право людини 4793 перегляди

Опубліковано - 1.03.2012 13:13 | Всі новини | Версія для друку

Європейський суд визнав пріоритетною другу скаргу у справі Луценка
Європейський суд визнав пріоритетною другу скаргу у справі Луценка
Європейський суд з прав людини прийняв до розгляду та визнав пріоритетною скаргу представників екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка на відсутність належного медичного забезпечення в Лук’янівському СІЗО, в якому він утримується із 27 грудня 2010 року.

Про це повідомляє прес-служба «Народної Самооборони».

азначимо, що Європейський суд з прав людини вже неодноразово встановлював порушення в установах пенітенціарної системи в Україні.

У скарзі, поданій представниками Луценка, наголошується на порушенні статті 3 Європейської конвенції з прав людини «Заборона катування», у якій зазначається: «Нікого не може бути піддано катуванню або нелюдському чи такому, що принижує гiднiсть, поводженню або покаранню».

«Той факт, що Україна не вживає належних заходів, щоб покращити ситуацію в пенітенціарній системі та не припиняє порушення, на яке вже вказував Європейський суд, дуже погано характеризує нашу державу та ставить під загрозу не лише перспективу євроінтеграції, але й членство України в Раді Європи», - прокоментувала одна з представників Юрія Луценка в Європейському суді, адвокат Валентина Теличенко.

Теличенко наголосила, що надаючи другій заяві статусу першочергової «Європейський Суд вочевидь взяв до уваги той факт, що заявником є один з лідерів опозиції в Україні».

«Уряд України, система прокуратури в нашій державі сьогодні категорично ігнорують європейські стандарти прав людини та вперто демонструють небажання їх дотримуватися. Європа вже неодноразово нам вказувала на те, що не толеруватиме незаконні переслідування опозиціонерів та усунення їх від політичного процесу. Справи Юрія Луценка та Юлії Тимошенко є принциповими для міжнародної спільноти», - зазначила адвокат Теличенко.

Як повідомлялося раніше, що Європейського суду з прав людини вже призначив публічні слухання у справі «Луценко проти України» на 17 квітня 2012 року. У відкритому режимі суд досліджуватиме законність затримання та арешту заявника, а також – використання системи правосуддя проти Юрія Луценка з метою усунення його від політичного життя в Україні та недопущення до парламентських виборів 2012 року.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

...пaтpіoтизм вeликoгo нapoдa має бути віpoю у вeликy і світову міcію цього нapoдa, інакше це бyдe нaціoнaлізм пpoвінційний, зaмкнений і позбавлений світових перспектив.”
Микола Бердяєв

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.