Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Як виявилося, “сирна війна” стала лише початком “цукрової”

Світ навколо нас 4509 переглядів

Опубліковано - 1.03.2012 21:33 | Всі новини | Версія для друку

Як виявилося, “сирна війна” стала лише початком “цукрової”
Як виявилося, “сирна війна” стала лише початком “цукрової”
Асоціація виробників цукру Митного союзу звернулася до Євразійської економічної комісії (ЄЕК) з проханням вжити заходів до того, щоб запобігти поставкам цукру з України за демпінговими цінами.

Як повідомив глава асоціації, голова правління Союзу цукровиробників Росії Андрій Бодін, тому що в рамках СНД не ратифіковано низку документів на національному рівні, Білорусь і Казахстан мають відмінні від Росії режими доступу цукру на свої ринки і не можуть виконувати взяті зобов´язання щодо оподаткування поставок білого цукру митом у розмірі $ 340 за тонну. Ці режими створюють передумови для вступу українського цукру за демпінговими цінами, підкреслив він.

Причому це може відбуватися навіть незважаючи на те, що відповідно до підписаного в минулому році угодою в рамках Митного союзу режими ввезення цукру стали єдиними. Зокрема, поставки білого цукру до країн ТЗ повинні обкладатися митом у $340 за тонну.

«На ділі ж поки це мито діє тільки в Росії, - сказав Бодін. - Але оскільки існує єдиний митний простір, дешевий український цукор може надходити через Казахстан, куди він йде в першу чергу».

Крім того, тільки в торгівлі між Росією і Україною білий цукор вилучений з режиму вільної торгівлі, зазначив він.
Як заявив Бодін, український цукор є конкурентоспроможним на ринках Митного союзу через те, що імпортне мито на ввезення цукру-сирцю в Україну, яка є членом СОТ, складає всього 2%. «Тому з урахуванням очікуваного падіння біржових котирувань на сирець ризик поставок цукру за демпінговими цінами збільшується», - вважає він.

При цьому не виключається використання так званого механізму заміщення бурякового цукру сирцевим, коли на експорт відправляється цукор, вироблений з вітчизняної цукрових буряків, а внутрішні потреби задовольняються за рахунок сирцевого цукру.

Асоціація виробників цукру Митного союзу просить ЄЕК вжити заходів до того, щоб прискорити ратифікацію угод, які дозволять всім країнам МС використовувати єдиний режим захисту цукрових ринків і не допускати на ньому демпінгу з боку України.

Довідка. На думку українських виробників, експортувати цукор до Росії не вигідно через високі експортні мита.

Останній рік міністр Присяжнюк намагався домовиться про 100 - 300 тис. тонн безмитного ввезення цукру, проте переговори не дали результатів.

За даними операторів ринку поставки українського цукру в Росію дуже незначні і обчислюються декількома тисячами тон, більшість з яких - контрабанда.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.