Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Влада Дніпропетровська фактично заборонила мітинг до дня народження Шевченка

Скандал 4461 перегляд

Опубліковано - 5.03.2012 22:42 | Всі новини | Версія для друку

Влада Дніпропетровська фактично заборонила мітинг до дня народження Шевченка
Влада Дніпропетровська фактично заборонила мітинг до дня народження Шевченка
Співробітники відділу внутрішньої політики Дніпропетровського міськвиконкому відмовилися прийняти у представників обласної організації Української народної партії заявку на проведення урочистостей, присвячених дню народження Тараса Шевченка 9 березня.

Про це повідомив прес-секретар організації Костянтин Когтянц.

За інформацією з управління внутрішньої політики, відмова пояснюється тим, що активісти партії порушили вимоги до проведення масових акцій під час попереднього свого заходу – до Дня пам’яті героїв Крут (кілька учасників тоді запалили смолоскипи).

В УНП не вірять цьому поясненню і вважають, що причиною заборони може бути їхня участь в пікетуванні міськради 15 та 29 лютого з вимогою перейменувати вулиці, названі іменами організаторів Голодомору.

Водночас, в осередку УНП також вважають, що практика Дніпропетровського міськвиконкому залишати без розгляду заявки на проведення мирних масових акцій є порушенням конституційних принципів.

Попри відсутність дозволу з нагоди дня народження Кобзаря опозиціонери все ж проведуть мітинг, оскільки в Україні немає такого закону, який би забороняв публічно вшановувати Тараса Шевченка.

Активісти патріотичних сил Дніпропетровщини, мають намір зібратись біля пам’ятника Шевченкові 9 березня, покласти квіти, почитати твори Кобзаря.

Як повідомлялося раніше, 15 лютого у Дніпропетровську активісти домоглися розгляду питання про зміну радянських назв вулиць.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.