Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовша печера на Україні носить назву «Оптимістична» і знаходиться на Поділлі - це гіпсова печера на глибині 20 м, протяжністю понад 230 км. Вхід до неї розташований поблизу села Королівка Борщівського району Тернопільській області. Це найдовша гіпсова печера у світі і друга за протяжністю, - вона поступається лише Мамонтовій печері в США...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Щедрість влади до виборів неминуче спричинить інфляцію

Добробут 5024 перегляди

Опубліковано - 13.03.2012 18:15 | Всі новини | Версія для друку

Щедрість влади до виборів неминуче спричинить інфляцію
Щедрість влади до виборів неминуче спричинить інфляцію
Політика уряду у 2012 році призведе до того, що до кінця року влада увімкне «друкарський верстат».

Таку думку в коментарі Тижню висловив екс-міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

За його словами, цьому, зокрема, «сприятиме» і виділення Ощадбанку близько 6 млрд. грн., які впродовж 10 років мають виплачуватися 1 млн вкладників. «Насправді, це операція з відновлення платоспроможності в Ощадбанку. Бюджет буде недофінансовуватися, накопичуватимуться величезні борги. Тільки цього року Україна має повернути близько 90 млрд. грн. Я думаю, наприкінці року вони (влада. – Ред.) запустять друкарський верстат. Структура у державних фінансах призведе до того, що вони розпишуться у своїй неспроможності. Не виключаю, що гіперінфляцію отримаємо з початку 2013 року. Її вірогідність оцінюю у 50-60%», - сказав він.

В той же час, експерт не виключив, що влада накладатиме обмеження у витратах грошей, які виділятимуться громадянам. На його думку, застосовуватимуться різного роду стримувальні фактори. «Наприклад, накажуть не піднімати ціни на цукор, на гречку, чи на борошно. Адміністративно навіть при друкуванні грошей вони можуть трохи пригальмувати зростання цін. Але потім прорве ще з більшою силою», - вважає Лановий.

Коментуючи наказ Мінфіна про «Фінансову звітність в умовах гіперінфляції», Лановий зазначив, що сам по собі документ є лише приводом поговорити про загрозу гіперінфляції. «Неможна, виходячи із формального документу, який носить характер інструкції, говорити про ті, чи інші події у фінансовій ціновій сфері», - пояснив він.

Як повідомлялося раніше, за словами народного депутата з фракції «БЮТ - «Батьківщина» Сергія Соболєва прийняття такого документу Мінфіном свідчить очікування гіперінфляції.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Російське духовенство завжди навчало паству свою не пізнавати і любити Бога, а тільки боятися чортів, яких воно ж і розплодило зі своїми попадями ”
Василь Ключевський

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.