Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Китаї знайшли невідомий вид стародавньої людини

У світі науки 5751 перегляд

Опубліковано - 15.03.2012 15:34 | Всі новини | Версія для друку

У Китаї знайшли невідомий вид стародавньої людини
У Китаї знайшли невідомий вид стародавньої людини
У Китаї палеонтологи виявили останки, ймовірно, досі невідомого виду людей. Ці люди жили на півдні Китаю 11 - 14 тисяч років тому.

Палеонтологи виявили кістки як мінімум п’яти індивідуумів. Останки перших трьох були знайдені ще в 1989 році в печері Благородного Оленя в провінції Юньнань.

З тих пір вчені їх називають "людьми печери Благородного Оленя". Ще один скелет був пізніше знайдений в околицях села Лунлінь в автономному районі Гуансі, повідомляє ВВС.

У статті, опублікованій в журналі PLoS One, палеонтологи, проте, пишуть, що поки неможливо точно сказати, чи належать ці останки досі невідомому виду людини чи ні.

Відмінною рисою "людини з оленячої печери" є будова черепа - кругла черепна коробка, низькі надбрівні дуги. Обличчя було невеликим і плоским, з широким носом.

Нижня щелепа сильно видавалася вперед, при цьому будова шиї було повністю "сучасною". Взагалі, за словами науковців, будова скелета є своєрідним "міксом" - з доісторичної і сучасної людини.

"Ми намагаємося бути дуже уважні зараз, намагаючись точно ідентифікувати їх. Проблема в тому, що досі, як не дивно, у нас немає точного визначення нас самих - homo sapiens", - заявив один з учасників проекту, співробітник Університету Нового Південного Уельсу Даррен Карно.

Вчені також вважають, що ці люди були вищими за неандертальців в своєму розвитку. Так, томограма черепа показала, що фронтальні частини мозку повинні були бути схожі з тими, що маємо ми сьогодні. Проте тім’яна частина була нерозвиненою.

Зараз у вчених є три версії походження "людини з оленячої печери". "Можливо, вони з’явилися в результаті змішування "людини розумної"з іншими, менш розвиненими, видами, що населяли тоді цю територію", - вважає доктор Ізабель Де Ґрут з лондонського Музею природної історії.

Зазначимо, наразі науковці намагаються отримати зразки ДНК з останків "людей з оленячої печери".

За словами Даррена Карно, ким би не були ці люди, сам факт, що їх останки були знайдені, може пролити світло на розвиток людства.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Навчаючи інших, ми вчимося самі”
Сенека

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.