Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Солодкого життя не очікується. Влітку подорожчає цукор

Добробут 5493 перегляди

Опубліковано - 27.03.2012 11:24 | Всі новини | Версія для друку

Солодкого життя не очікується. Влітку подорожчає цукор
Солодкого життя не очікується. Влітку подорожчає цукор
Цього літа українцям слід очікувати збільшення вартості цукру приблизно на 10%.

Таку думку висловили учасники тематичної прес-конференції, що відбулася 26 березня.

"Ціни на цукор почнуть підвищуватися вже наприкінці весни - на початку літа. Крайній термін - це середина літа, коли збільшиться споживання з боку населення. Зокрема на консервацію, на варення та інші потреби. Але якогось різкого, систематичного підвищення ціни не буде, тому що запаси високі і будуть такими до кінця сезону", – заявив генеральний директор Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" Володимир Лапа.

За його словами, головна причина підвищення ціни на цукор - "збільшення попиту, зменшення кількості сезонної пропозиції і необхідність приведення цін реалізації до собівартості виробництва".

Експерт Української аграрної конфедерації Денис Рубченко прогнозує зростання ціни на цукор приблизно на 10% в середині країни.

"Безумовно, ціна має зрости. Насамперед, через рівень інфляції. Також дуже залежить від кількості посівів. Багато посіяли – ціна впала, фермери у збитках, не знають що робити й наступного року вже не сіють, що призводить знову до підвищення ціни. У країні відбувається таке цінове коливання через те, що в нас немає планової економіки, тобто можливості планування посівів на 3-5 років наперед", - сказав експерт.

Рубченко переконаний, що спекуляція на ціні цукру неможлива, оскільки в Україні зараз велика кількість надлишку цього "солодкого продукту".

Зокрема, на кінець сезону в Державному інтервенційному фонді залишатиметься 450 тис. тонн цукру, тобто 30% від загальної кількості.

"У нас люди не настільки дурні, щоб із такою кількістю цукру в країні, зараз купувати його за значно більшою ціною. Більшість населення вже закупили цукор наперед. Тому якщо якісь спекуляції і будуть, то це вже питання до Антимонопольного комітету", – зазначив Рубченко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Добробут»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Шумерський тип культури надзвичайно споріднений з неолітичними пам`ятками Південної Русі...”
Рене Генон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.