Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Тарасюка знову не пустили позасідати

Коаліція «С.Р.А.К.А» 8716 переглядів

Опубліковано - 20.12.2006 13:32 | Всі новини | Версія для друку

Тарасюка знову не пустили позасідати
Тарасюка знову не пустили позасідати
Як пишуть у звітах для преси про дипломатичні контакти: "Сторони обмінялися думками щодо статусу Міністра закордонних справ й провели дискусію. Зустріч відбулася в атмосфері взаєморозуміння і плідного пошуку прийнятного, для обох сторін, рішення спірних моментів".

Недоторкані представники Партії регіонів не допустили в.о.міністра закордонних справ Бориса Тарасюка на засідання Кабінету міністрів, мотивуючи це тим, що Верховна Рада прийняла постанову про його звільнення з посади голови МЗС. У свою чергу Б.Тарасюк акцентував увагу, що має рішення суду, а також Указ Президента, в якому глава держави зобов'язує його працювати на посаді голови МЗС. Як повідомляється, депутати блокували двері в залу засідань із-за чого на нараду не зміг потрапити і міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

У результаті Тарасюк покинув будинок Кабінету міністрів. Він заявив журналістам, що звернеться в Генеральну прокуратуру з проханням порушити кримінальну справу за фактом його фізичного недопущення на засідання уряду. Разом з тим він повідомив, що обов'язково прийде на наступне засідання уряду, можливо, у супроводі судових виконавців. В.о. міністра також заявив, що діятиме виключно в правовому полі.

У свою чергу, перший заступник глави Секретаріату Президента, представник Секретаріату в Кабінеті міністрів Арсеній Яценюк покинув засідання уряду. Йому не вдалося переконати членів Кабміну в необхідності допустити Б.Тарасюка до засідання. А.Яценюк повідомив журналістам, що Секретаріат Президента має намір найближчим часом провести спеціальну прес-конференцію, присвячену сьогоднішнім подіям у Кабміні.
Це вже другий випадок, коли Б.Тарасюка не пустили на засідання уряду.

6 грудня Тарасюк за наказом міністра Кабінету міністрів Анатолія Толстоухова не був допущений на засідання Кабміну оскільки був звільнений ВР з посади.

Нагадаємо, що 1 грудня Верховна Рада 247 голосами звільнила Б.Тарасюка з посади міністра закордонних справ. Проте 5 грудня Шевченківський районний суд Києва припинив дію постанови парламенту про звільнення Б.Тарасюка. Того ж дня Президент України Віктор Ющенко видав указ, яким зобов'язав Б.Тарасюка продовжувати виконувати обов'язки глави МЗС.

Слід зазначити, що Президент Ющенко вважає прикрими останні події навколо звільнення міністра закордонних справ України. За його словами, ситуація навколо міністра закордонних справ, це "не проблема Тарасюка, а проблема зовнішньої політики". "Це політика, яку я не розумію, і тому все, що є в моїй компетенції, я це роблю через діалог з прем'єр-міністром, головою Верховної Ради, але там своя кухня, і, очевидно, пріоритети є іншими", - сказав Президент журналістам 14 грудня.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Історія вчить лише тому, що вона ніколи нічому не навчила народи”
Георг Гегель

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.