Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Винні “попєрєнднікі”? Дефіцит платіжного балансу України всього за два місяці досяг майже $1 мрлд.

Економіка 5552 перегляди

Опубліковано - 28.03.2012 16:33 | Всі новини | Версія для друку

Винні “попєрєнднікі”? Дефіцит платіжного балансу України всього за два місяці досяг майже $1 мрлд.
Винні “попєрєнднікі”? Дефіцит платіжного балансу України всього за два місяці досяг майже $1 мрлд.
Дефіцит платіжного балансу України в січні-лютому 2012 року склав $944 млн (у лютому - $55 млн), тоді як за аналогічний період 2011 року був зафіксований його профіцит у розмірі $1,624 млрд ($1,364 млрд), повідомляє НБУ.

Згідно з повідомленням, дефіцит поточного рахунку за підсумками січня-лютого-2012 досяг $857 млн, що на 8% менше, ніж за аналогічний період минулого року ($931 млн): в лютому-2012 дефіцит поточного рахунку скоротився на 5,2% порівняно з аналогічним місяцем минулого року до $1,27 млрд із $1,34 млрд.

"Кумулятивний за останні 12 місяців дефіцит поточного рахунку залишався відносно стабільним вже четвертий місяць як у відсотках до ВВП - 5,4%, так і в абсолютному вимірі - $8,9 млрд в лютому", - наголошується в повідомленні.

Дефіцит рахунку операцій з капіталом і фінансових операцій в січні-лютому-2012 склав $87 млн, тоді як за аналогічний період минулого року його профіцит досяг $2,555 млрд: в лютому профіцит фінансового рахунку склав $1,215 млрд, зменшившись в 2,2 разу порівняно з аналогічним показником 2011 року з $2,704 млрд.

Поліпшення фінансового рахунку в лютому порівняно з січнем поточного року НБУ пояснив припливом прямих іноземних інвестицій (ПІІ) і торгових кредитів.

Нагадаємо, нещодавно служба кредитних рейтингів Standard&Poor’s переглянула прогноз суверенних кредитних рейтингів України зі стабільного на негативний.

Раніше повідомлялося, що міжнародне рейтингове агентство Moody’s у разі несприятливих політичних або економічних подій в Україні не виключає зниження довгострокового суверенного кредитного рейтингу України, який зараз перебуває на рівні B2, відразу на декілька щаблів.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Бог, що створив світ і все, що в ньому, бувши Господом неба і землі, не в рукотворних храмах живе ”
Діяння апостолів, 17, 24

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.