Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Рішення КС ставить під сумнів легітимність виборів

Вибори-2012 5315 переглядів

Опубліковано - 5.04.2012 16:15 | Всі новини | Версія для друку

Рішення КС ставить під сумнів легітимність виборів
Рішення КС ставить під сумнів легітимність виборів
Заступник голови Центвиборчкому Жанна Усенко-Чорна вважає, що рішення Конституційного Суду щодо закордонних дільниць обмежує конституційні права громадян.

Про це вона сказала Українським Новинам.

За її словами, це рішення фактично скасовує можливість голосування за кордоном за мажоритарними округами.

При цьому Усенко-Чорна зазначила, що в неї виникла низка питань про співвідношення цього рішення КС із низкою положень Конституції, зокрема, статтею 24 Основного Закону, що каже, що всі громадяни України мають рівні права й не можуть бути обмежені в залежності місця перебування.

Також вона зазначила, що спірним є питання співвідношення рішення КС зі статтею 22 Конституції, відповідно до якої, права й свободи громадян України гарантовані й не можуть бути обмежені.

"Згідно зі статтею 22 Конституції, виборче право громадян гарантоване, й воно не може бути скасоване або обмежене. Але склалася така ситуація, коли це право обмежене", - зазначила вона.

Усенко-Чорна заявила, що всі попередні рази, коли вибори Верховної Ради проходили за мажоритарними округами, громадяни України, які перебували за кордоном, брали участь у голосуванні, і таким чином, це рішення КС ставить під сумніви легітимність результатів тих виборів.

Заступник голови Центвиборчкому вважає, що питання голосування за кордоном за мажоритарними округами необхідно надалі врегулювати на законодавчому рівні.

Як відомо, Конституційний суд визнав неконституційним положення закону про вибори народних депутатів, згідно з яким зарубіжні виборчі дільниці включаються до складу одномандатних округів на території Києва.

Відповідно до змін скоротиться кількість одномандатних округів у столиці - за попередніми даними ЦВК, з 16-ти до 13-ти.

За словами опозиції, рашення КС запускає зміни виборчого закону, ухвалений у результаті компромісу між більшістю та опозицією.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Відберіть у народу все, і все він може повернути, але відберіть мову, і він ніколи її більше не створить... Нову батьківщину може створити народ, але мову - ніколи; вмерла мова в устах народу - вмер і народ...”
Костянтин Ушинський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.