Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Великобританія блокуватиме Угоду Україна-ЄС поки українські опозиціонери будуть за гратами

Світ навколо нас 4852 перегляди

Опубліковано - 5.04.2012 16:57 | Всі новини | Версія для друку

Великобританія блокуватиме Угоду Україна-ЄС поки українські опозиціонери будуть за гратами
Великобританія блокуватиме Угоду Україна-ЄС поки українські опозиціонери будуть за гратами
Угоду про асоціацію між Україною та ЄС не буде підписано до того часу, допоки Юлія Тимошенко та Юрій Луценко лишатимуться за ґратами.

Про це у статті в газеті "День" заявив міністр у справах Європи МЗС Великої Британії Девід Лідінгтон.

"Угоду про асоціацію навряд чи буде підписано та ратифіковано, якщо лідери опозиції, які опинилися за ґратами в результаті проведення недосконалих судових процесів, не будуть звільнені та не зможуть брати участь у політичному житті", - заявив Лідінгтон.

Міністр у справах Європи МЗС Великої Британії наголошує, що йдеться не про долю окремих осіб, а про питання вибірковості правосуддя, яке гостро стоїть в Україні.

"Наші занепокоєння стосуються не справ окремих осіб, а системних проблем з вибірковим правосуддям і незалежністю суддів. Такі занепокоєння ставлять під питання відданість українського уряду європейським цінностям і нормам, які становлять основу Угоди про асоціацію та всіх наших більш широких відносин", - сказав дипломат.

За його словами вибори в Україні, які відбудуться у жовтні 2012 року набувають особливого значення.

"Як написали на початку березня п’ять європейських міністрів закордонних справ, включаючи Вільяма Хейга, ці вибори є лакмусовим тестом на демократію в Україні. Увага світової спільноти буде прикута до України в надії на те, що вибори будуть вільними і справедливими", - зазначає Девід Лідінгтон.

"Ми сподіваємося, що українські уряди – сьогодні і у майбутньому – матимуть мужність приймати політичні рішення, які дозволять Угоді про асоціацію набрати чинності та реалізувати економічний і політичний потенціал України", - сказав посол.

Нагадаємо, раніше глава представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра заявляв, що Європейський Союз вважає кримінальні справи проти Тимошенко й Луценка головною перешкодою укладання угоди про асоціацію між Україною і ЄС.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Причина того, що важко керувати народом, полягає в тому, що народ освічується і в ньому багато розумних ”
Лаоцзи

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.