Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- під час англо-бурської війни (Південна Африка) в 1899-1902 роках, командир одного з загонів бурів українець Юрій Будяк, врятував від розстрілу одного молодого англійського журналіста. Згодом останній допоміг Ю.Будяку вступити до Оксфордського університету. В 1917 році Ю.Будяк працює в уряді Української Народної Республіки. В 1943 році Юрій Будяк помирає в радянському концтаборі. Англійського журналіста звали .... Уїнстон Черчілль....
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Афганці готуються до безстрокового протесту

За право людини 5675 переглядів

Опубліковано - 9.04.2012 16:02 | Всі новини | Версія для друку

Афганці готуються до безстрокового протесту
Афганці готуються до безстрокового протесту
Влада готує прийняття закону, проти якого афганці та чорнобильці боролися півтора року

Афганці вийдуть на безстрокову акцію протесту, якщо парламент таки прийме закон 9127, який урізає соціальне забезпечення дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомила прес-служба громадської організації «Ніхто, Крім Нас».

«Нам стало відомо, що на Страсному тижні влада готує прийняття закону 9127, який урізає соціальне забезпечення дітей війни та ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС», - говорить керівник організації Олександр Ковальов.

«Нагадаю, що ми півтора року боремося проти цього законопроекту, - заявив Ковальов. - Ми виходили з протестами під парламент, ми захоплювали Пенсійні фонди, голодували, а деякі з нас, як донеччанин Геннадій Конопльов, платили своїм життям за те, щоб перед людьми, що поклали своє здоров´я під час ліквідації Чорнобильської аварії, держава виконувалися їхні соціальні зобов´язання».

Довідка. 14 січня 2011 року у Верховній Раді був зареєстрований проект закону під номером 7562 («Про гарантії держави щодо виконання рішень суду»), який, дозволяв судам не виплачувати категоріям громадян належні їм пільгові виплати.

20 квітня почалися перші акції протесту проти законопроекту 7652. Тоді розгляд проекту закону було відкладено.

8 вересня 2011 року Кабінет міністрів подав до парламенту новий законопроект номер 9127 ("Про гарантії держави щодо виконання судових рішень"), що за своєю суттю повторює проект закону 7562.

Тоді, 20 вересня відбувся масовий протест громадських організацій, відомий, як бунт під парламентом, а потім по всій країні пішли захвати Пенсійних фондів.
26 січня 2012 року Конституційний Суд визначив, що суди при розгляді спорів про соціальний захист громадян можуть застосовувати нормативно-правові акти Кабінету Міністрів, видані в рамках його компетенції на підставі Бюджетного кодексу та закону «Про державний бюджет» на відповідний рік. Тобто фактично передав право керувати виплатою пільг уряду.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.