Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- Українські дерев`яні церкви були збудовані у символічній формі кораблів та звернуті зі Сходу на Захід. Історично, українські церкви були побудовані з центральним нефом та двома боковими проходами. Це розділення споруди на три частини відповідає трьом догмам, або Божої Священної триєдності: духу, душі, та тілу людини. Багаточислені куполи та шпилі позначають щогли кораблю, а хрести на кожному вістрі розмежовують де бути вітрилам.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Раді Європи вважають, що в Україні треба покращувати не тільки букву закону, а й практику судочинства

Світ навколо нас 4890 переглядів

Опубліковано - 13.04.2012 14:33 | Всі новини | Версія для друку

У Раді Європи вважають, що в Україні треба покращувати не тільки букву закону, а й практику судочинства
У Раді Європи вважають, що в Україні треба покращувати не тільки букву закону, а й практику судочинства
Речник Ради Європи Даніель Хольдген назвав новий Кримінально-процесуальний кодекс, ухвалений цієї ночі Верховною Радою, «лише першим кроком на шляху до вдосконалення політичної системи України».

Таку думку він висловив в інтерв’ю Тижню.

«Ми помітили, що новий кодекс ухвалений, і зазначаємо, що за цим першим етапом Україна мусить здійснити чимало інших. Зокрема — вдосконалення щоденної політичної практики, а також — вирішення питань із політично вмотивованими судовими процесами, на які не раз звертала увагу Рада Європи», - зазначив Хольдген.

Він підтвердив, що в міжнародній організації звернули увагу на те, що опозиційна фракція БЮТ не брала участі в ухваленні нового КПК через те, що всі поправки, які були запропоновані опозицією, відхилила більшість.

У Раді Європи також не залишили поза увагою той факт, що у залі засідань були присутні близько сотні депутатів, коли ж голосування відбувалося 250-ма картками.

«Ухвалення нового КПК — це рух у доброму напрямку. Цей крок відповідає нашим рекомендаціям. Але треба добре усвідомити, що міжнародна спільнота чекає, щоб Україна покращила не лише букву закону, але й практику свого судочинства. Бо вироки українських судів часом видається політично вмотивованими», - наголосив речник Ради Європи.

Як повідомлялося раніше, Рада прийняла Кримінальний процесуальний кодекс у ніч із 12 на 13 квітня.

Депутати фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина" мають намір звернутися в Конституційний Суд із проханням оцінити його конституційність.

Президент Віктор Янукович має намір вирішити, чи варто схвалювати прийнятий Кримінальний процесуальний кодекс, після оцінки документа міжнародними експертами.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Хто не знає свого минулого, той не вартий свого майбутнього. Хто не шанує видатних людей свого народу, той не вартий пошани”
Максим Рильський

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.