Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У НКРЕ затвердили порядок доступу до ГТС України

Газоват 5959 переглядів

Опубліковано - 19.04.2012 23:23 | Всі новини | Версія для друку

У НКРЕ затвердили порядок доступу до ГТС України
У НКРЕ затвердили порядок доступу до ГТС України
Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ), затвердила порядок доступу до єдиної газотранспортної системи (ГТС) України.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні в Києві в четвер.
"Таким чином, два документи, дуже важливі для Європи, - прядок доступу до ГТС і кваліфікації споживачів – нами розроблено і прийнято", - сказав у ході засідання глава НКРЕ Сергій Тітенко.

Як повідомлялося, прийняті Україною при вступі до Енергетичного співтовариства зобов’язання передбачають забезпечення вільного доступу всіх компаній до пропускної здатності газотранспортної системи країни.

Прийняття постанови дозволяє практичне застосування закону "Про ринок природного газу" в частині вільного доступу компаній до пропускної спроможності газопроводів країни.

Постанова визначає загальні принципи та процедури придбання суб’єктами господарювання прав на отримання послуг з транспортування газу по ГТС і його зберігання в підземних сховищах газу, а також особливості доступу до газотранспортної системи та газорозподільних мереж. Документ обумовлює порядок обліку газу, а також документальне оформлення його приймання-передачі.

Для отримання послуг з доступу до газопроводів кожен суб’єкт ринку повинен бути включений до реєстру, функції ведення якого покладаються на оператора ГТС.

Пропускна здатність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.

Як повідомлялося, раніше Президент України Віктор Янукович запропонував створити для модернізації української ГТС тристоронній консорціум, що враховує інтереси як Росії, так і держав-членів ЄС. За даними ЗМІ, в консорціумі Росії та ЄС має належати по 33%, а Україна - 34%.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.