Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- найдовший духовий музичний інструмент в світі - це трембіта, — конічна дерев’яна труба без бокових отворів. ЇЇ довжина може досягати чотирьох метрів. Діапазон трембіти — дві з половиною октави. Її звуки чутно більш ніж за десять кілометрів. Цей традиційний для жителів українських Карпат інструмент і досі використовується. Трембітарі сповіщають горян про важливі події. Якщо Ви включите до програми своєї подорожі один з фестивалів краю, то обов’язково познайомитеся з незвичайним інструментом.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Скандальний омбудсмен. Лутковська приховує доходи?

Скандал 5035 переглядів

Опубліковано - 24.04.2012 13:25 | Всі новини | Версія для друку

Скандальний омбудсмен. Лутковська приховує доходи?
Скандальний омбудсмен. Лутковська приховує доходи?
Сьогодні у парламенті відбувається голосування за безальтернативну кандидатуру Валерії Лутковської на посаду омбудсмена. Тим часом стало відомо, що вона не задекларувала всі доходи за минулий рік.

Сьогодні, під час обговорення кандидатури Лутковської, у парламенті виступив народний депутат Юрій Кармазін, який повідомив, що має документальні докази приховування кандидатом доходів за минулий рік.

Він продемонстрував Володимиру Литвину документи, які це підтверджують.

Однак, Литвин, попри вимогу нардепа призупинити розляд, процитував довідку про те, що нібито всі дані, повідомлені Лутковською, перевірені і відповідають дійсності.

Вчора Кармазін заявив в ефірі Радіо Свобода, що має докази протиправного вчинку кандидата на посаду омбудсмена.

Кармазін зареєстрував надтерміновий лист до голови Верховної Ради Володимира Литвина з вимогою про негайне зняття з розгляду депутатами кандидатури на посаду уповноваженого Верховної Ради з прав людини Лутковської. Він вважає її кандидатуру «несумісною з посадою омбудсмена», у зв’язку з «численними порушеннями законодавства України при наданні відомостей про доходи за 2011 рік, та введення народних депутатів в оману».

Кармазін повідомив Радіо Свобода, що, він звернувся з депутатською перевіркою до органів податкової адміністрації, результати якої свідчать, що Лутковська не вказала всіх доходів, які вона мала за 2011 рік. За його словами, йдеться про десятки тисяч гривень. Через це, на переконання депутата, ця кандидатура розглядатися не може, «незважаючи на те, які зараз робляться шалені спроби її призначити, в тому числі, з боку міністра юстиції Лавриновича».

Минулого тижня голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що уповноважена уряду у Європейському суді з прав людини Валерія Лутковська, кандидатуру якої пропонує Партія регіонів, має високі шанси на обрання. При цьому він висловив переконання, що обговорення цього питання буде дуже бурхливим.

На думку Кармазіна, голосування у Верховній раді щодо цієї кандидатури не повинно бути взагалі, «оскільки це передбачено законом про боротьбу з корупцією» – якщо людина подає дані, які не відповідають дійсності, чи приховує щось, ця кандидатура знімається з порядку денного:

«Я звернувся до Литвина, до Президента Януковича, до генерального прокурора, я звернувся до керівників всіх фракцій – без виключення – у Верховній Раді України, і написав конкретні порушення, назвав конкретні автомобілі, конкретний їх держномер, все конкретне абсолютно повністю, весь фактаж, який я отримав у податкових органах України. А тепер – справа совісті кожного депутата, кожного посадовця, Президента і Голови Верховної Ради у першу чергу. А Генеральний прокурор має показати, чи у нас вибіркове правосуддя, чи у нас дійсно є реальне правосуддя», – заявив Кармазін Радіо Свобода.

Сама Лутковська заперечує інформацію Кармазіна.

Про це, як повідомляє УП, вона заявила, відповідаючи на питання депутатів перед голосуванням за омбудсмена.

"Чесно кажучи, я не розумію про що йдеться. Тому що протягом року, і я можу це довести, я не займалася продажем автотрспорту і не мала жодних дивідендів, бо в мене не було вкладень", - заявила вона.

Лутковська також заперечила політичну заангажованість своїх дій у справі Луценка.

"Для розгляду справи в Європейському суді потрібно дві позиції. Без позиції держави справа не може розглядатися. Я її представила, бо була на відповідній посаді", - заявила кандидат в омбудсмени.

"В демократичних країнах посада омбудсмена є аполітичною. І відповідно аполітичну посаду я хотіла б запропонувати в разі обрання", - заявила Лутковська.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.