Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Школа виживання. Українські інтернет-компанії почали масово тікати за кордон

Економіка 5658 переглядів

Опубліковано - 24.04.2012 16:20 | Всі новини | Версія для друку

Школа виживання. Українські інтернет-компанії почали масово тікати за кордон
Школа виживання. Українські інтернет-компанії почали масово тікати за кордон
Після масштабних перевірок правоохоронцями інтернет-компаній Український он-лайн бізнес масово готується до переміщення своїх серверів за кордон.

Під "прес" правоохоронців першими потрапили компанія Футболка.ua, яка рекламувала в інтернеті свою продукцію, далі був файлообмінник ex.ua, "Дорожній контроль", інтернет-магазини Rozetka.ua та "Сокол". Це примусило більшість компаній подібного роду пакувати валізи.

"У мене є свій інтернет-магазин. Правда, не такий великий, але все ж. Дивлячись на те, що зараз відбувається в цій сфері, я думаю перенести свій сайт в одну з європейських країн, може, до Німеччини або Люксембург", - ділиться Олег Вороненко, власник сайту з продажу брендового одягу.

За словами голови Асоціації розвитку Інтернет-простору Віктора Левандовського, така ситуація може стати тенденцією для України, адже тримати свої сервери в українських дата-центрах стає небезпечно.

"Переїдуть всі ті, хто ще не переїхав за кордон. Там і хостинг дешевший, і безпечно. Не потрібно боятися, що хтось прийде і без судового рішення заблокує всі твої сервери", - повідомив він.

Хоча закону про Інтернет в Україні немає, юристи застерігають, що, переносячи свій сервер або сайт за кордон, компанії повинні подбати про всі юридичні нюанси, що стосуються захисту персональних даних.

"Інтернет-магазини повинні офіційно зареєструвати свої бази даних і в Україні, і в країні, куди вони переносять свої сервери. За кордоном до цього серйозний підхід", - повідомив юрист з міжнародного права, партнер юридичної фірми "Астапов і партнери" Олег Мальський.

Він зазначає, що персональні дані можуть бути лазівкою і для українських правоохоронців для притягнення до відповідальності компанії, які експортували дані українців за кордон, розмістивши свої сервери фізично в іншій країні. За його словами, в основному від цього можуть постраждати українські інтернет-магазини.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи нічого не замишляйте проти Росії, тому що на кожну вашу хитрість вона відповість своєю непередбачуваною дурістю ”
Отто фон Бісмарк

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.