Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Янукович у захопленні від РосУкрЕнерго

Коаліція «С.Р.А.К.А» 7015 переглядів

Опубліковано - 22.12.2006 18:14 | Всі новини | Версія для друку

Янукович у захопленні від РосУкрЕнерго
Янукович у захопленні від РосУкрЕнерго
Глава уряду висловив задоволення рівнем співпраці з “Газпромом” і “РосУкрЕнерго”. “Головне, чого нам вдалося добитися, - стабільного постачання газу в Україну за стабільними цінами”, - заявив прем'єр-міністр.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович доручив розробити і підписати меморандум, який би врегулював принципи взаємовідносин між українським урядом, ВАТ "Газпром" і компанією РосУкрЕнерго. Про це повідомили в прес-службі українського уряду. Зустріч В.Януковича з представниками "Газпрому" та "РосУкрЕнерго" з питань газопостачання України відбулася сьогодні, в Києві.

"За результатами зустрічі прем'єр-міністр доручив розробити і підписати меморандум, який би врегулював принципи взаємовідносин, формульний підхід до визначення ціни на газ і взаємні гарантії між урядом України, "Газпромом" і компанією "РосУкрЕнерго", як основним постачальником газу в Україну", - сказали в прес-службі.

"Правила гри на газовому ринку мають бути зрозумілими для всіх, передбачуваними, учасники ринку, контрактна база - прозорими як для України, так і для міжнародного економічного співтовариства", - цитує В.Януковича прес-служба.

Прем'єр-міністр також підкреслив, що проблема газопостачання - проблема попередніх урядів, і лише нинішньому Кабінету Міністрів вдалося добитися прогресу в газових переговорах з російською стороною.

Під час зустрічі була проведена презентація інвестиційного плану і плану розвитку компанії "РосУкрЕнерго".

"Вважаю необхідним всю подальшу роботу проводити відкрито і публічно. Це забезпечить конструктивізм і позитивну перспективу розвитку газового ринку" - підкреслив В.Янукович.

Прем'єр також призвав "Газпром" і "РосУкрЕнерго" визначити спільну політику в питаннях постачань газу до України в 2007 і подальші роки

"Україна готова розвивати спільно з "Газпромом" і "РосУкрЕнерго" політику постачань газу в країну в 2007 і подальші роки. Думаю, ми з вами повинні виробити спільну позицію", - сказав В.Янукович. Зокрема він підкреслив, що досягнутий між російською і українською сторонами рівень співпраці дозволить розробити спільну стратегію на середньострокову перспективу. "Ми упевнені, що рівень співпраці дозволяє дивитися нам набагато далі за 2007 рік", - відзначив прем'єр. Глава уряду повідомив про готовність України в найближчий час упровадити енергозберігаючі технології і скоротити обсяги споживання газу в країні. "Це шлях, по якому йде весь світ. Ми – трохи з запізненням", - підкреслив прем'єр, відзначивши, що інвестиційні проекти, які сьогодні намічаються в цьому напрямку, вже найближчим часом зможуть змінити ситуацію на краще.

Глава уряду висловив задоволення рівнем співпраці з "Газпромом" і "РосУкрЕнерго". "Головне, чого нам вдалося добитися, - стабільного постачання газу в Україну за стабільними цінами", - заявив прем'єр-міністр.

Нагадаємо, що Росія і Україна 24 жовтня домовилися про постачання газу в 2007г. у обсязі не менше 55 млрд кубометрів за ціною не вище 130 дол. за тыс.кубометров. Згідно з українсько-російськими домовленостям, до кінця нинішнього року Київ купуватиме блакитне паливо у компанії RosUkrEnergo по 95 дол. за тисячу кубометрів. Компанія з 1 січня 2006р. є ексклюзивним постачальником російського і середньоазіатського газу в Україну. Газпром, якому належить 50% акцій RosUkrEnergo, продає трейдеру газ, здобутий у Середній Азії і видобутий в РФ. RosUkrEnergo велику частину цього газу поставляє в України, а обсяги, що залишилися, експортує в Європу.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Коаліція «С.Р.А.К.А»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ми не знаємо собі ціни, то чого ми варті?”
Микола Левицький

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.