Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Інтернет-спілкування не відрізняється від спілкування в реальному житті

У світі науки 7809 переглядів

Опубліковано - 15.05.2012 14:31 | Всі новини | Версія для друку

Інтернет-спілкування не відрізняється від спілкування в реальному житті
Інтернет-спілкування не відрізняється від спілкування в реальному житті
Група австрійських та швейцарських учених оприлюднила результати дослідження, що демонструють, що спілкування в інтернеті в основному не відрізняється від спілкування в реальному житті.

В ході дослідження, результати якого науковці опублікували в журналі Nature, дослідники упродовж 42 днів аналізували спілкування користувачів в 20 каналах "класичного" інтернет-чату IRC.

З’ясувалося, що більшість закономірностей спілкування в реальному світі простежуються і в інтернеті.

Так, незважаючи на анонімність більшості повідомлень, майже 85% користувачів дотримуються правил пристойності. У групі, що обговорює одну тему, підтримується позитивний чи нейтральний настрій.

У загальній складності під час дослідження були проаналізовані 2,5 мільйона повідомлень на різні теми, залишені більш ніж 20 тисячами користувачів.

Не так давно дослідження, проведені професором Крістофером Карпентером з Університету Західного Іллінойсу (США), дозволили йому прийти до висновку про те, що інтернет-спілкування провокує антигромадську поведінку і посилює схильність до нарцисизму. Професор, правда, вибрав для вивчення соціальну мережу Facebook.

За інформацією газети The Guardian, Карпентер і його помічники-студенти обстежили 292 людини, більшість з яких також навчаються в цьому університеті, на предмет «самореклами» в рамках соціальної мережі і антисоціальної поведінки, яка виражається в тому, що користувачі прагнуть отримувати більше уваги, ніж самі надають, і гніву в разі недостатньої кількості відгуків на їх «пости».

Дослідники виявили чітку кореляцію між рівнем мережевого ексгібіціонізму і асоціальною поведінкою користувачів і прийшли до висновку про те, що феномен соціальних мереж потребує більш пильної уваги і ретельного вивчення його позитивних і негативних сторін, пише NEWSru.com.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «У світі науки»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Люди, які ніколи не оглядалися на предків, не дбатимуть про нащадків”
Едмунд Берк

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.