Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Куди ведуть прФФесіонали? Промислове виробництво падає навіть за офіційними даними

Економіка 5049 переглядів

Опубліковано - 17.05.2012 15:27 | Всі новини | Версія для друку

Куди ведуть прФФесіонали? Промислове виробництво падає навіть за офіційними даними
Куди ведуть прФФесіонали? Промислове виробництво падає навіть за офіційними даними
В Україні рівень промислового виробництва в квітні 2012 року порівняно з попереднім місяцем - березнем - скоротився на 3,4%.

ро це повідомила Державна служба статистики України.

Як зазначають у повідомленні, у порівнянні з квітнем 2011 року рівень промислового виробництва в минулому місяці не змінився. У січні-квітні 2012 року порівняно з аналогічним період 2011 року зростання промвиробництва в Україні склало 0,7% в порівнянні з ростом на 9,1% за чотири перші місяці 2011 року до аналогічного періоду 2010 року.

«Найважливішим показником є темпи зростання місяць до попереднього місяця, і вони дуже плачевні - мінус 3,4%. Це говорить про те, що економіка входить у другий квартал з негативними показниками. Темпи зростання економіки не просто сповільнюються, частина економіки починає скорочуватися. Це може говорити про те, що ми входимо в другу хвилю рецесії», - сказав керівник аналітичного відділу інвесткомпанії «Інвестиційний капітал Україна» Олександр Вальчишен.

«Економіка ще не відновилася після першої хвилі рецесії, а ми, можливо, стоїмо на порозі другої. Це дуже сумно», - додав аналітик.

Економічні експерти звертають увагу, що скорочення обсягів виробництва відзначено в різних секторах промисловості, включаючи експортно-орієнтовані галузі, на які впливає охолодження світової економіки.

За даними Держстату, ключовий для України сектор - металургійний в квітні продемонстрував до попереднього місяця падіння обсягів виробництва на 1,3%, до квітня 2011 року скорочення склало 0,2%. У січні-квітні 2012 року металургійне виробництво скоротилося на 1,7% в порівнянні з ростом на 10,1% за аналогічний період 2011 року.

Згідно з повідомленням, скорочення обсягів виробництва в квітні 2012 року до березня поточного року у видобувній промисловості склало 2,9%, включаючи падіння у видобутку паливно-енергетичних корисних копалин на 4,9%.

За чотири перші місяці 2012 року темпи зростання обсягів виробництва в добувній промисловості скоротилися до 3,3% з 5,2% за аналогічний період 2011 року.

Лідерами зростання виробництва в квітні стали галузі, що виробляють неметалеву мінеральну продукцію (будівельні матеріали) - зростання на 15,4% до попереднього місяця, і виробники транспортних засобів та устаткування - зростання на 8,0%.

В цілому, машинобудування країни показало в квітні зростання до попереднього місяця на 3,7%, але за підсумками чотирьох місяців темпи зростання в цьому секторі знизилися до 2,8% з 24,6% у січні-квітні 2011 року.

Довідка. У 2011 році промислове виробництво України зросло на 7,3% в порівнянні з ростом на 11,2% в 2010 році.

Відповідно до прийнятої в кінці минулого року Держпрограмі економічного і соціального розвитку на 2012 рік, за песимістичними оцінками, зростання промвиробництва в поточному році складе близько 4,5%, а за оптимістичним прогнозом - 8,3%.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми розпалюємо вогонь творящий. Якщо він гріє – хай. Втручатися не можемо, бо будь-яке насилля, навіть во ім’я істини, неминуче породить дисгармонію”
Олесь Бердник

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.