Аратта - На головну

5 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця

Економіка 4905 переглядів

Опубліковано - 29.05.2012 23:36 | Всі новини | Версія для друку

Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця
Європеєць заробляє за годину у 16 разів більше за українця
Середня зарплата в Євросоюзі у перерахунку на наші гроші - 244 гривні на годину. Відповідно, українська середня зарплата - 15-17 гривень (або 1,5-1,7 євро) на годину...

Українці заробляють менше за громадян найвідсталіших країн ЄС Одна година роботи в країнах ЄС коштує в середньому 23 євро (244 грн), що у 16 разів більше, ніж заробляє українець, повідомили у Федеральному статистичному відомстві Німеччини.

Рекордсменом з оплати праці стала Бельгія, де година роботи коштує 39,30 євро (420 гривень), вона і очолила список.

У той же час останні позиції займають країни, які останніми приєдналися до Євросоюзу - Румунія, де година роботи коштувала торік 4,50 євро (48 гривень), і Болгарія, яка замикає список з показником 3,50 євро (37 гривень) за годину.

Також статистика показала, що за останні 10 років найповільніше росла зарплата у Німеччині - на 19,4%. В середньому годину праці у ФРН у минулому році коштував підприємствам 30,10 євро (322 гривні). Це на 32% більше середнього показника по Євросоюзу.

В цілому в списку 27 країн Євросоюзу Німеччина посідає лише сьоме місце з витрат підприємств на оплату години роботи. Варто зазначити, що витрати на оплату години роботи складаються із загальної суми заробітку працівника і соціальних виплат роботодавця.

Так, у Німеччині до 100 євро зарплати роботодавець додатково витрачає 28 євро соціальних виплат. Це, до речі, менше, ніж в країнах-боржниках єврозони, наприклад, в Іспанії, де сума соціальних виплат становить 37 євро, або в Греції (29 євро).

Середній показник соціальних виплат по ЄС - 32 євро. Найбільші соціальні витрати беруть на себе роботодавці у Швеції - 52 євро.

Нагадаємо, на сьогодні середня зарплата в Україні складає 2942 гривні.

Від «Аратти». До речі, ціни на основні продукти харчування в Європі набагато нижчі - вдвічі, а то й утричі - від цін у наших "супермаркетах"...
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Вони вважають життя наше забавою і житіє прибутковою торгівлею, бо кажуть, то повинно ж звідкілясь мати прибуток, бодай із зла”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.