Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- одна з найвідоміших у світі різдвяних пісень - це «Щедрик», народна пісня, записана українським композитором Миколою Леонтовичем. Світ знає її як Carol of the Bells або Ring Christmas Bells. На Youtube різні виконання «Щедрика» набирають мільйони переглядів...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Головатий сподівається, що гарант зупинить путінізацію України

Влада 3909 переглядів

Опубліковано - 8.06.2012 12:59 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Головатий сподівається, що гарант зупинить путінізацію України
Нардеп Головатий сподівається, що гарант зупинить путінізацію України
Народний депутат Сергій Головатий вважає, що мовний законопроект Ківалова-Колесніченка суперечить як українській Конституції, так і Європейській хартії регіональних та міноритарних мов. Тому Президент як гарант Конституції має втрутитися у ситуацію.

Про це в ефірі «5 каналу» заявив член парламентської фракції Партії регіонів Головатий.

«Стосовно мовної хартії – це так само цинічна, відверта і нічим не прикрита брехня, тому що Венеційська комісія чітко сказала в своєму висновку про те, що законопроекти, що перший, що другий, суперечать десятій статті української Конституції і міжнародним інструментам, тобто договорам, які застосовуються у сфері мови, зокрема у Мовній хартії, це Європейська хартія регіональних та міноритарних мов, та рамковій конвенції стосовно національних меншин», - зазначив Головатий.

«Розумієте, носіям путінізації України не треба пояснювати, їм треба протистояти, їм треба чинити опір, і треба апелювати до глави держави Януковича, Президента України, який за конституційним статусом є гарантом суверенітету, гарантом територіальної цілісності в тому, що такі як Колесніченко, Калашніков, Єфремов і інші – це є ті, хто потенційно, або активно ведуть до загрози національній безпеці, загрозі національної цілісності, загрозі українській нації, загрозі українському народу і тому його обов’язок, я розумію, що в рамках своєї партії, де він є почесним головою, він, можливо, не має такого впливу, щоби їх позбутися, але в рамках статусу глави держави у нього є весь інструментарій, щоб зупинити надалі процес путінізації України», - заявив парламентар.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Тільки осягнувши минуле, люди будуть здатні на пророцтва, що спрямовані в майбутнє”
Дмитро Волкогонов

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.