Аратта - На головну

1 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Експерти вважають, що ризики для економіки України є, але катастрофи не буде

Економіка 5172 перегляди

Опубліковано - 9.06.2012 17:11 | Всі новини | Версія для друку

Експерти вважають, що ризики для економіки України є, але катастрофи не буде
Експерти вважають, що ризики для економіки України є, але катастрофи не буде
До таких ризиків експерти відносять, зокрема, очікуване скорочення державних інвестицій в економіку після завершення Євро-2012, а також поточне скорочення обігових коштів у корпоративному секторі.

Катастрофічних загроз для української економіки наразі немає.

Про це заявили учасники круглого столу «Фінансова стабільність в Україні: основні виклики 2-го півріччя», який 05 червня організувала Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Я не бачу жодних приводів для катастрофічних сценаріїв в країні. Хоча є кілька моментів, на які слід звернути увагу. Водночас вони не мають драматичного характеру», — зауважив голова правління «Дочірнього банку Сбербанку Росії» Ігор Юшко.

До таких ризиків банкір відніс, зокрема, очікуване скорочення державних інвестицій в економіку після завершення Євро-2012, а також поточне скорочення обігових коштів у корпоративному секторі (проявляється в т.ч. у зменшенні залишків коштів юросіб у банківській системі).

«Ми не можемо говорити, що існують якісь катастрофічні загрози для економіки України. Це абсолютно не так», — переконаний і директор аналітичної групи Da Vinci AG Анатолій Баронін.

За словами експерта, на користь реальному сектору пішло утримання стабільним курсу гривні в останні два роки. «Однак якби рік тому або навіть більше на тлі подібних заходів Національного банку ми б побачили адекватні заходи з боку уряду за тієї ж дерегуляції, по тому ж зниженню адміністративного тиску на бізнес , цей ефект був би значно вищий», — вважає аналітик.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Марно пояснювати дурням і начальникам: перші слухають і нічого не розуміють, другі все розуміють і тому не слухають”
Михайло Мамчич

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.