Аратта - На головну

19 травня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Зізналися. “Дніпропетровські підривники” полювали на смітники по всій Україні?

Кримінал 5954 перегляди

Опубліковано - 12.06.2012 11:01 | Всі новини | Версія для друку

Зізналися. “Дніпропетровські підривники” полювали на смітники по всій Україні?
Зізналися. “Дніпропетровські підривники” полювали на смітники по всій Україні?
СБУ об’єднала справи за торішніми вибухами в Харкові, Запоріжжі, а також в Дніпропетровську в одне провадження. У слідчих немає сумніву, що вибухи на сході України з жовтня минулого по квітень цього року - справа рук затриманих тиждень тому чотирьох жителів Дніпропетровська.

Про це пише "Комсомольська Правда в Україні".

"Затримані дають свідчення, які закріплюються відтворенням обстановки - на місці події вони показують, як і куди підкладали вибухівку, Зібрано всі необхідні докази, в тому числі знімки з камер відеоспостереження, на яких зняті ці люди. Відомий тип вибухівки та її склад. Є підтвердження, що саме ці особи на одному Інтернет-ресурсі погрожували вибухом в Донецьку", - заявив глава СБУ Ігор Калінін.

За даними СБУ, ніякого політичного підтексту теракти не мали. Приводом для об’єднання цих справ в одне провадження служить навіть те, що сума ,яку вимагали підривники після минулорічних вибухів в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську (16 листопада вони підірвали урну, загинув випадковий перехожий. – ред.), була одна й та сама. І якщо тоді вони її вимагали у підприємців, у чиїх супермаркетах закладали вибухівку, то цього разу зажадали гроші у правоохоронців.

"Вони дуже добре підготувалися до останніх квітневих вибухів у Дніпропетровську, начиталися шпигунської літератури. Міняли сім-картки на телефоні, адреси реєстрації в Інтернеті, навіть схему з кредитними картками запозичили. При цьому настільки були впевнені, що на їхній слід не вийдуть, що кожну ніч прогулювалися під вікнами СБУ в Дніпропетровську, перевіряючи, чи працюють по їх пошуку чи ні!", - повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко.

Як розповів виданню слідчий, який брав участь у затриманні, коли на квартиру до ватажка пройшли співробітники СБУ, він від несподіванки втратив свідомість.

"Затримані дають свідчення, ми сподіваємося, щиросерді. Ніякого фізичного і психологічного тиску на них не чинилося. Ми сподіваємося, що до вересня розслідування буде завершено і справа піде до суду", - заявив Калінін.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ніколи не виживе той народ, який сприймає трактування своєї історії очима сусіда”
Фрідріх Ніцше

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.