Аратта - На головну

25 квітня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- першою Українською конституцією вважається документ «Пакти і Конституція прав і вольностей запорозького війська», складений гетьманом Пилипом Орликом у 1710 році. Історики мають різні думки щодо того, чи був цей документ Конституцією у сучасному розумінні цього слова або прогресивним твором, який випередив свій час, адже перші Конституції в Європі і США з’явилися лише за сімдесят років потому. Реальної сили Конституція Пилипа Орлика так і не набула, оскільки складалася вона на чужині та її укладачі не мали змоги повернутися в країну. Але в історії вона залишилася як оригінальна правова пам’ятка, яка вперше в Європі обгрунтовує можливість існування парламентської демократичної республіки.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ГПУ вважає, що Крвченко сам зробив контрольний постріл

Кримінал 7516 переглядів

Опубліковано - 25.12.2006 16:19 | Всі новини | Версія для друку

ГПУ вважає, що Крвченко сам зробив контрольний постріл
ГПУ вважає, що Крвченко сам зробив контрольний постріл
Генеральний прокурор Олександр Медведько заявив, що висновки експертизи свідчать про те, що екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко покінчив життя самогубством.

Таку заяву Медведько зробив у інтерв’ю “Контрактам”.

За його словами, згідно всіх проведених експертиз, можна зробити висновок, що "Кравченко міг зробити два постріли".

"Почерковідча експертиза підтвердила, що передсмертну записку писав він сам, авторовідча - що текст йому не диктували, психолого-психіатрична - що незадовго до смерті він знаходився в тривожному стані, але контролював свої дії", - розповів Медведько.

"Висновки експертиз, оперативної роботи, додаткові допити дають мені підстави стверджувати, що це було самогубство", - констатував Генпрокурор.

Напередодні Генеральна прокуратура відновила розслідування причин смерті колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Кравченка.

"Кримінальну справу за фактом виявлення трупа Кравченка розслідувала Генеральна прокуратура, і було прийнято рішення про її закриття. Але потім це рішення було скасовано і зараз воно знаходиться під контролем Генпрокуратури", - сказав генпрокурор Медведько.

Він також заявив, що оскільки міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив про наявність у нього визначеної інформації, що спростовує версію самогубства, то генпрокурор готовий зустрітися з Луценком.

4 березня 2005 року Кравченка було знайдено мертвим у своєму заміському будинку в Конча-Заспі (Київська область).

Від “Аратти”: На жаль невідомо, хто робив зазначені експертизи. Проте, провідний фахівець із вогнепальних поранень голови, доктор медицини Поліщук неодноразово публічно спростовував офіційну позицію ГПУ. За твердженням вченого, після першого пострілу Кравченко мав би миттєво втратити свідомість внаслідок больового шоку, що спричинило б розслаблення м'язів кінцівок. В такому стані він не тільки не мав змоги зробити другий постріл, а втримати зброю в руці.

Окрім того, пан Медведько аж ніяк не пояснив феноменальну обставину: відсутність у бронхах і легенях загиблого крові та частинок розтрощенних кісток, що було б неминуче, якби після першого пострілу поранений генерал робив би другий. Враховуючи інтенсивну кровотечу та роздроблену носоглотку, вертикальне положення тіла - до бронхів та легенів мало б потрапити чимало крові й дрібних кісток.

Таким чином, очевидно, що другий постріл був одразу ж після першого. Тільки зробив його не Юрій Кравченко.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Кримінал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.