Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


В Італії помер всесвітньовідомий автомобільний дизайнер Серджіо Пінінфаріна

Втрата 11153 перегляди

Опубліковано - 4.07.2012 03:52 | Всі новини | Версія для друку

Серджіо Пінінфаріна - 1926-2012
Серджіо Пінінфаріна - 1926-2012
В італійському Турині у віці 85 років помер автомобільний дизайнер Серджіо Пінінфаріна (Sergio Pininfarina).

Про це у вівторок, 3 липня, пише La Stampa.

Серджіо Пінінфаріна народився в 1926 році поблизу Турина в родині автомобільного дизайнера Баттіста "Пінін" Фаріни, засновника кузовного ательє Carrozzeria Pinin Farina. У 1961 році родина дизайнера офіційно змінила прізвище на Пінінфаріна.

Серджіо в 1950 році закінчив Політехнічний університет Турина за спеціальністю "машинобудування" і став працювати в ательє батька. У 1996 році, після смерті батька, Серджіо Пінінфаріна очолив автомобільну компанію, а в 2006 році став її почесним президентом. З 2008 року головою Pininfarina є син Серджіо Паоло Пінінфаріна.

З 1988 по 1992 рік Серджіо Пінінфаріна був головою Італійської федерації роботодавців (Confindustria). У 1991 році в Детройті Серджіо Пінінфаріна вручили почесну нагороду за внесок в автомобільний дизайн ("Lifetime Achievement Designer Award"). У 2005 році Пінінфаріна присвоїли звання довічного сенатора Італійської республіки, зазначає Lenta.ru.

У загальній сукупності з 1950 по 2005 рік на підприємствах Pininfarina було зібрано понад мільйон машин. Компанія довгий час зазнавала фінансових труднощів, проте в 2012 році знову стала прибутковою.

Компанія Pininfarina відома дизайном цілого ряду автомобільних марок, включаючи Ferrari, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati, Cadillac, Honda, Chevrolet, Mitsubishi, Opel, Citroen, Peugeot і Daewoo. Для компанії Mitsubishi Pininfarina, зокрема, створила компактний позашляховик Pajero Pinin. Великою популярністю в українців користуються автомобілі Chevrolet Lacetti (седан і універсал), дизайн яких також розроблено Pininfarina.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Втрата»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Там, де закінчується здоров'я, там, де закінчуються гроші, там, де закінчується здоровий людський розум, - там всюди починається християнство ”
Генріх Гейне

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.