Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Ілюзія покращення. Золотовалютні резерви НБУ тануть на очах

Економіка 5161 перегляд

Опубліковано - 9.07.2012 09:48 | Всі новини | Версія для друку

Ілюзія покращення. Золотовалютні резерви НБУ тануть на очах
Ілюзія покращення. Золотовалютні резерви НБУ тануть на очах
Нацбанк прагне утримати курс гривні до долара США на рівні 8 грн / $, заради чого до кінця року витратить на ці цілі майже $ 5 млрд.

Про це пише Комерсант-Україна з посиланням на заяву Міжнародного валютноого фонду.

Червень для України виявився піковим місяцем з погашення зовнішнього держборгу в поточному році. Цей місяць країна пережила з істотними втратами для резервів Нацбанку. В п’ятницю НБУ повідомив про максимальне в поточному році скорочення міжнародних валютних резервів на $ 1,44 млрд, до рівня червня 2010 року - $ 29,32 млрд. Причина - погашення Україною зовнішніх боргів на $ 1,8 млрд.

В НБУ сподіваються на відновлення валютних резервів. "В кінці року міжнародні резерви будуть на рівні початку року ($ 31,79 млрд.) або навіть вищі", - повідомив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький.

Однак у МВФ підрахували, що для утримання курсу гривні на рівні 8 грн / $ НБУ доведеться витратити до кінця року ще майже $ 5 млрд, і його резерви опустяться до $ 24,4 млрд. Цей сценарій враховує відсутність надходжень від МВФ в рамках угоди stand-by .

Уникнути скорочення валютних резервів дійсно буде непросто. "Порогом безпеки вважається обсяг резервів на рівні трьох місяців імпорту. Середньомісячний імпорт зараз становить $ 8 млрд, тому крайньою точкою резервів буде $ 24 млрд. За нашими прогнозами, до кінця року ми наблизимося до цього рівня, зокрема через те, що держсектору належить повернути зовнішні борги на $ 3,5 млрд, - говорить економіст ІК Dragon Capital Олена Белан. - $ 24 млрд - це не катастрофічний рівень, але він є негативним сигналом для міжнародних інвесторів, які і так побоюються приходити в Україну. Потрібно буде терміново вживати заходів для збільшення резервів".

Скорочення резервів також є наслідком зростання валютного попиту з боку інвесторів, які чекають ослаблення гривні.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Рабом є лише той, кого НЕ печуть кайдани”
Павло ШТЕПА

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.