Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Антикорупційний комітет у вигляді декорації при корумпованій владі

Скандал 6052 перегляди

Опубліковано - 10.07.2012 14:58 | Всі новини | Версія для друку

Антикорупційний комітет у вигляді декорації при корумпованій владі
Антикорупційний комітет у вигляді декорації при корумпованій владі
Керівник об’єднання ТОРО, яка є контактною групою Transparency International в Україні, Олексій Хмара призупинив членство у дорадчих органах при Президенті.

Про це пише газета Комерсант.

Так Хмара призупинив членство в Національному антикорупційному комітеті й Координаційній раді з питань розвитку громадянського суспільства.

Хмара є єдиним представником громадських організацій у складі НАК.

Причиною демаршу він назвав систематичне невиконання владою, у тому числі президентом Віктором Януковичем, рекомендацій згаданих консультативно-дорадчих органів.

Хмара підкреслив, що ще не прийняв остаточне рішення щодо своєї роботи в президентських органах.

"Якщо Президент підпише мовний закон, показавши тим самим, що йому наплювати на конституційні процедури, або затвердить корупційні зміни в закон про державні закупівлі, прийняті минулого тижня, я оголошу про остаточний вихід з НАК і координаційної ради на наступному пленарному засіданні цих органів",- заявив він.

У НАК підкреслюють, що вихід Хмари зруйнує концепцію роботи даного органа.

"Без участі представника громадськості діяльність НАК неефективна в принципі. Якщо це відбудеться, нам потрібно буде шукати, ким заповнити дану квоту",— сказав член НАК, віце-президент Національної академії наук Валерій Геєць.

Робота НАК необхідна для виконання Києвом плану дій візової лібералізації з ЄС.

Хмара впевнений, що Київ лише імітує діяльність цього органа. "Комітет реально не працює. Останнього разу він збирався у вересні 2011 року, хоча засідання мають проходити щомісяця. НАК потрібний владі тільки для того, щоб прикриватися їм на всіх міжнародних рівнях",- вважає Хмара.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Скандал»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків”
Юрій Липа

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.