Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Томенко впевнений, що ПР замінить Литвина

Влада 3876 переглядів

Опубліковано - 11.07.2012 11:14 | Всі новини | Версія для друку

Томенко впевнений, що ПР замінить Литвина
Томенко впевнений, що ПР замінить Литвина
Віце-спікер Микола Томенко переконаний, що нинішня влада змусить Конституційний суд створити всі умови для обрання «передвиборчого» Голови Верховної Ради.

Про це він сказав, перебуваючи у Харкові, повідомила його прес-служба.

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно того, як буде розгортатися подальша ситуація із роботою Парламенту загалом та Головою Верховної Ради зокрема, Томенко назвав очевидним, що буде взятий за основу наступний сценарій: влада змусить Конституційний суд невідкладно розглянути подання народних депутатів більшості про неконституційність норми, яка передбачає відкликання та обрання Голови ВР бюлетенями, шляхом участі в цьому не менше як 300 народних депутатів та таємним голосуванням не менше як 226 «за».

За його словами, після того, як Конституційній суд змусять визнати цю норму неконституційною, Верховна Рада збереться на позачергове засідання і картками звільнить нинішнього Голову ВР та обере «передвиборчого». Томенко відмітив, що «він (новий голова) повинен буде підписати мовний закон, а до виборчої кампанії працюватиме не як голова Парламенту, а як спікер Партії регіонів».

«Якщо так відбудеться, цілком очевидно, що Верховна Рада України перетвориться у партійні збори Партії регіонів та наближених до неї політичних партій. Жодної суспільної легітимності таке зібрання, яке голосуватиме за вказівкою Партії регіонів, не матиме», - наголосив Томенко.

Водночас, Віце-спікер зауважив, що «якщо Конституційний суд визнає норму стосовно обов’язкового таємного голосування бюлетенями за обраннями та відкликання Голови ВР неконституційною, то це буде абсурдним рішенням, оскільки всі попередні Голови Парламенту обиралися через таємне голосування». Він зазначив, що тоді, за логікою речей, «всі попередні Голови ВР були нелегітимними і всі закони, які вони підписали, – незаконні».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.