Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- свій шлях до Місяця радянський «Луноход» розпочав в Україні. Для підготовки команди, що ним керувала, та для випробовувань самого апарата в кримських горах під Сімферополем було створено спеціальний «місяцедром». У 70-х на Місяць було запущено всього два «трактори» — «Луноход-1» та «Луноход-2». Під час виконання місячної місії «трактористи» теж знаходилися в Криму — у центрі керування в селищі Шкільне. Пізніше зі Шкільного керували роботою космічних кораблів «Союз», брали участь у здійсненні першої міжнародної стиковки «Союз»-«Аполон», відстежували перший, і єдиний, політ радянського «човника» «Буран». Після проголошення незалежності України центр у Криму було майже повністю знищено...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Акція протесту під Українським домом триває

За право людини 5053 перегляди

Опубліковано - 16.07.2012 12:53 | Всі новини | Версія для друку

Акція протесту під Українським домом триває
Акція протесту під Українським домом триває
Ще одного активіста, який оголосив голодування на знак протесту проти прийняття закону про мовну політику біля Українського дому в Києві, голову комітету голодувальників Петра Шкутяка госпіталізовано в ніч на понеділок.

Про це на брифінгу повідомила представник голодувальників, яка обійняла посаду голови комітету, Оксана Неживенко.

"У цю ніч був госпіталізований голова нашого комітету голодувальник Петро Шкутяк", - сказала вона.

При цьому вона подякувала від імені голодувальників всім тим, хто турбується про них і переживає за їхнє здоров’я, однак підкреслила, що протестуючі продовжать голодування.

"Наша позиція є остаточною, усвідомленою й безповоротною. Ми залишаємося тут з метою захисту української мови, свободи слова й прав людини, з єдиною вимогою: скасування законопроекту про державну мовну політику... Ми залишаємося тут до перемоги", - сказала вона.

Крім того, у ході брифінгу голодувальники закликали усіх не згодних із зазначеним законопроектом виходити на площі своїх населених пунктів і висловлювати протест.

Активісти також повідомили, що, незважаючи на госпіталізацію окремих учасників голодування, до них приєднуються нові люди, і станом на ранок понеділка всього в акції брали участь 11 осіб.

У ході брифінгу до них приєднався 12 голодувальник.

Нагадаємо, Петро Шкутяк оголосив голодування 6 липня.

Раніше через погіршення здоров’я допомога медиків знадобилася голодувальникам Ользі Довганюк, Ганні Ющенко, Катерині Аврамчук та коменданту табору Анатолію Пікулі.

13 липня представники об’єднаної опозиції «За Батьківщину!» і глава партії УДАР Віталій Кличко звернулися через свої сайти до учасників акції протесту під Українським домом з пропозицією припинити голодування. Замість цього вони закликають активістів підтримати їх у всеукраїнській акції протесту «Україна без Януковича».

Активісти, які голодують біля Українського дому, відповіли відмовою на заклики представників опозиційних сил припинити голодування.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Сила уряду тримається на невігластві народу, і він знає це і тому завжди буде боротися проти просвітництва. Час нам зрозуміти це”
Лев Толстой

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.