Аратта - На головну

18 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Голодування перед Українським домом триває. Міліція відтісняє голодувальників

За право людини 5246 переглядів

Опубліковано - 19.07.2012 11:38 | Всі новини | Версія для друку

Голодування перед Українським домом триває. Міліція відтісняє голодувальників
Голодування перед Українським домом триває. Міліція відтісняє голодувальників
Під Український дім після оголошення кінця “голодувального етапу” акції проти мовного закону прийшли інші голодувальники.

Кількість голодувальників зучора збільшилася з 4 до 5 громадян. На запитання, чи представляють люди якусь організацію, вони кажуть, що прийшли під Український дім як звичайні громадяни.

Як повідомляється, у четвер 19 липня близько 6 години ранку міліція відтіснила їх нижче по сходах, поставила огорожу та кількох правоохоронців по периметру. Близько 8 години ранку перед Українським домом перебували депутат від НУНС Іван Заєць та голова КУПРу Сергій Мельниченко. Кількість голодувальників зучора збільшилася з 4 до 5 громадян.

Однак жодних прапорів якихось політичних партій під українським домом немає. Вранці там стояв плакат об’єднаної опозиції "Україна проти Януковича", однак одна з учасниць акції його прибрала і поклала у кущі, пояснивши, що під Українським домом відбувається "неполітична акція".

Як повідомлялося раніше, 18 липня активісти заявили про припинення голодування. Як пояснив згодом один з учасників акції протесту Віталій Селик, офіційно оголосили про припинення голодування 6 активістів, які найдовше голодували і створили з перших днів комітет голодуючих.

3 липня за головування першого віце-спікера Адама Мартинюка Рада ухвалила закон про основи державної мовної політики.

4 липня Україною прокотилася хвиля протестів проти ухваленого мовного закону регіоналів Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Біля Українського дому розпочалася акція протесту. Декілька депутатів і звичайних громадян оголосили голодування. Через кілька днів політики припинили голодування. Натомість акцію на захист української мови продовжили активісти.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.