Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За чесні вибори. Донецька влада не приховує намір застосовувати адмінресурс

Вибори-2012 Регіон: Донецька область 6018 переглядів

Опубліковано - 24.07.2012 22:04 | Всі новини | Версія для друку

За чесні вибори. Донецька влада не приховує намір застосовувати адмінресурс
За чесні вибори. Донецька влада не приховує намір застосовувати адмінресурс
У Донецьку Партія регіонів публічно оголосила про застосування адміністративного ресурсу на майбутніх парламентських виборах, заявляють у Комітеті виборців України.

Донецька обласна організація ВГО «Комітет виборців України» у своєму прес-релізі нагадала, що 21 липня 2012 року на конференції Донецької облорганізації Партії регіонів заступник голови облорганізації ПР, голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький основну увагу приділив результатам роботи місцевих органів влади, а не діяльності партійних організацій .

При цьому Шишацький підкреслив, що «Партія регіонів — це партія влади і вони тотожні».

За результатами конференції було прийнято рішення про основні напрямии діяльності парторганізацій в умовах виборчої кампанії. Пункт 2.5 цього рішення містить таке визначення: «Забезпечити взаємодію місцевих органів влади, кандидатів-мажоритарників, партійних організацій з вирішення соціально-економічних проблем у містах і районах Донецької області». Повноваженнями щодо виконання цього пункту наділяються глави партійних організацій і глави виборчих штабів.

У зв’язку з цим громадські спостерігачі ДОО ВГО «Комітет виборців України», які діють у рамках кампанії Громадянської мережі «ОПОРА», висловлюють стурбованість декларованими завданнями Донецької облорганізації Партії регіонів, оскільки в них йдеться фактично про плани застосування адміністративного ресурсу на виборах народних депутатів України .

У своєму прес-релізі громадські організації дають докладне пояснення того, що викликає у них стурбованість і наскільки прийняті партійною конференцією рішення тут не узгоджуються з чинним в Україні законодавством.

Так, закон України «Про вибори народних депутатів України» не наділяє кандидатів у народні депутати Україна ніякими правами та обов’язками за спільним рішенням з місцевими органами влади соціально-економічних проблем. Навпаки, виборче законодавство спрямоване на запобігання втручання органів влади різних рівнів у передвиборну кампанію.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Справедливість без сили і сила без справедливості - обидві потворні”
Жозеф Жубер

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.