Аратта - На головну

28 квітня 2024, неділя

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Російський мільярдер Лєбєдєв продає свій бізнес через загрозу повторити долю Ходорковського

Імперія «Совок» 5427 переглядів

Опубліковано - 3.08.2012 14:32 | Всі новини | Версія для друку

Російський мільярдер Лєбєдєв продає свій бізнес через загрозу повторити долю Ходорковського
Російський мільярдер Лєбєдєв продає свій бізнес через загрозу повторити долю Ходорковського
Власник Національного резервного банку, один з найбагатших підприємців Росії Олександр Лєбєдєв заявив про намір продати всі свої активи в РФ і «відійти від справ». За словами мільярдера, до цього рішення його підштовхує безперервний тиск з боку влади.

Підприємець не виключає, що може бути заарештований з політичних причин. У цій ситуації «згорнути весь бізнес, відмовитися від усього» — оптимальне рішення, вважає бізнесмен, при цьому він не впевнений, що йому дадуть час навіть для продажу всього його російської власності.

«Все, я здаюся — спецслужба перемогла ... Особливо за останній рік вони буквально катком закатали мій бізнес», — прокоментував Лєбєдєв своє вимушене рішення.

«Вони пройшли і по моєму особистому житті, і по моїх бізнес-партнерах, і по моїх політичних переконаннях. Словом — визнаю: вони мене перемогли, і займатися бізнесом більше немає ніякої можливості, оскільки вони скрізь, всі регулятори в їхніх руках, всі фінансові ресурси, всі можливі контакти з бізнес-партнерами, словом — все, все, все», — додав мільярдер.

Представники спецслужб давно пропонували йому «покинути країну і робили це багато разів, посилаючись на якісь вказівки зверху», зазначив Лєбєдєв.

Зазначимо, що Лєбєдєв заявляв про своє бажання вийти з бізнесу більше року назад — тоді він заявив про тиск з боку влади. У травні 2011 року бізнесмен заявляв, що має намір протягом двох місяців «піти з галявини». У березні поточного року він також заявляв, що має намір повністю піти з бізнесу, щоб присвятити себе громадській діяльності, в тому числі підтримці відродження соціал-демократичної партії.

Як відомо, мільярдер Лєбєдєв має активи в сферах сільського господарства, будівництва, в банківському секторі та медіа. Зокрема, Лєбєдєву належить пакет акцій «Аерофлоту» і опозиційної «Новой газеты», також він володіє британськими газетами Independent і Evening Standard.

Підприємець також не приховує свого схвального ставлення до діяльності опозиції, зокрема борця з корупцією Олексія Навального.

Статок Лєбєдєва в 2011 році оцінювався в $2,1 млрд, і в російському рейтингу Forbes за 2011 рік банкір займав 45-те місце. Однак в 2012 році він уже опустився на 89-ту сходинку, зменшивши при цьому свій статок до $1,1 млрд.

В Україні мільярдерові належало 50% готелю «Україна», розташованого на Майдані Незалежності, пансіонат «Море» у Криму, а також «аквапарк, 14 готелів, дев’ять басейнів, SPA і п’ять ресторанів», але все це у нього відібрали «українські бандити».
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Найкращий державний устрій для будь-якого народу - це той, який зберіг його як ціле”
Мішель Монтень

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.