Аратта - На головну

30 квітня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


31 грудня 2005 р. Москва. Шоу перекриття газу Україні. 31 грудня 2006 р. Те ж саме, тільки замість України - Білорусь і Грузія.

Світ навколо нас 6741 перегляд

Опубліковано - 31.12.2006 00:31 | Всі новини | Версія для друку

31 грудня 2005 р. Москва. Шоу перекриття газу Україні. 31 грудня 2006 р. Те ж саме, тільки замість України - Білорусь і Грузія.
31 грудня 2005 р. Москва. Шоу перекриття газу Україні. 31 грудня 2006 р. Те ж саме, тільки замість України - Білорусь і Грузія.
У Москві відновилися переговори Газпрому з білоруською делегацією про постачання газу. Ситуація стандартна: неприйнятні ціни на газ і “компроміс” у вигляді власності на ГТС. Зрозуміло, російської на ГТС - білоруську.

"Переговори тривають. Проте очікувати будь-якого просування від цих зустрічей не приходиться до прибуття в Москву основного переговорника - першого заступника прем’єр-міністра Республіки Білорусь Володимира Семашко", - сказав Сергій Купріянов.

Раніше Газпром попередив, що у випадку відсутності нового контракту припинить подачу газу до Білорусі о 10 годині ранку 1 січня. Термін дії контракту на постачання Білорусі російського газу минає 31 грудня поточного року.

Напередодні переговори, які тривали до пізнього вечора, результатів не дали.

Більше того, президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна не піддасться на шантаж Газпрому.

"Наразі відбувається шантаж, але якщо вони і далі будуть його продовжувати, то ми в землянки підемо, але на шантаж не піддамося", - прокоментував Лукашенко хід переговорів з російським газовим монополістом.

Проте, заступник голови правління ВАТ Газпром, генеральний директор ТОВ Газпром Олександр Мєдвєдєв відкинув звинувачення в шантажі. "Навпаки, офіційні особи Білорусі шантажували Газпром та Європу погрозами припинити транзит російського газу через територію Білорусі, більше 90 відсотків якого припадає на газопровід "Ямал-Європа", який належить Газпрому" - зазначив Мєдвєдєв.

Мєдвєдєв підкреслив, що президента Білорусі заздалегідь було поінформовано про те, що ціни на газ будуть підвищуватися. "При цьому Білорусі запропоновано найвигідніші умови придбання російського газу в порівнянні з іншими республіками колишнього СРСР", - сказав він.

Нагадаємо, що білоруська делегація в п’ятницю вилетіла до Москви для продовження переговорів.

Навесні 2006 року Газпром заявив про перегляд ціни на газ для Білорусі: замість 46,68 долара за тисячу кубометрів республіці було запропоновано платити 105 доларів, компенсуючи частину вартості газу акціями Бєлтрансгазу. Білорусь відкинула всі пропозиції російської сторони, наполягаючи на ціні газу 75 доларів за тисячу кубометрів.

У випадку якщо угоду про ціну не буде досягнуто, Газпром пообіцяв припинити постачання газу до Білорусі 1 січня 2007 року о 10:00 за московським часом.

Між тим, за непідтвердженою інформацією, між сторонами досягнуто якихось домовленостей, однак вони не знайшли поки документального оформлення. Поки що, подробиці цих домовленостей не розголошуються.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Особа, що не володіє мовою народу, на землі якого проживає, - гість або окупант, або раб цього окупанта”
Карл Маркс

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.