Аратта - На головну

7 травня 2024, вівторок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Нардеп Москаль спілкується з високопосадовцями мовами нацменшин

Влада 4029 переглядів

Опубліковано - 17.08.2012 17:16 | Всі новини | Версія для друку

Нардеп Москаль спілкується з високопосадовцями мовами нацменшин
Нардеп Москаль спілкується з високопосадовцями мовами нацменшин
Народний депутат Геннадій Москаль відправив прем’єр-міністру Миколі Азарову офіційне депутатське звернення щодо зловживань голови Чернівецької ОДА Михайла Папієва своїм службовим положенням під час виборчої кампанії. Звернення написане мовою ідиш.

Про це повідомила прес-служба депутата.

«Чернівецький губернатор, грубо порушуючи Закон “Про вибори народних депутатів України”, особисто агітує за кандидатів від Партії регіонів, на чому його неодноразово ловили ЗМІ», – йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, звернення написане мовою ідиш (єврейська мова германської групи, яка включена до переліку регіональних мов) – у відповідності до Закону “Про засади державної мовної політики” Ківалова-Колесніченка.

Як повідомлялося раніше, нещодавно Геннадій Москаль направив секретарю Ради національної безпеки і оборони України Андрію Клюєву депутатське звернення, написане русинською мовою, щодо бездіяльності Державної прикордонної служби України, а також СБУ та МВС у справі прокладки «контрабандного» тунелю під українським кордоном.

Пізніше Москаль повідомив, що відповідь на цей запит отримав українською мовою. Він має намір наполягати на отриманні відповіді саме русинською мовою. В іншому випадку буде подавати позов до адміністративного суду.

Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Коли ж ви гризете та їсте один одного, то глядіть, щоб не знищили один одного!”
Біблія

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.