Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в місті Батурин (Чернігівська область) 5 листопада 1702 року у генерального писаря Пилипа Орлика народився син Григор. Згодом вони будуть змушені покинути Україну. Пилип Орлик буде гетьманувати понад тридцять років, але більша частина його гетьманства пройде в еміграції. Григор Орлик стане визначним державним і військовим діячем Франції, генералом і довіреною особою короля Людовіка XV, отримає графський титул і велику кількість європейських нагород. В 1747 році Г.Орлик одружиться на Луїзі-Олені де Брюн де Дентельвіль і стане володарем значних земель у Франції. Під Парижем він буде мати замок. В середині ХХ ст. на землях, що колись належали Григору Орлику буде побудований міжнародний аеропорт “Орлі”...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Відлуння газової війни. Європа всерйоз вирішила позбавитися від російської газової залежності

Газоват 5082 перегляди

Опубліковано - 19.09.2012 10:45 | Всі новини | Версія для друку

Відлуння газової війни. Європа всерйоз вирішила позбавитися від російської газової залежності
Відлуння газової війни. Європа всерйоз вирішила позбавитися від російської газової залежності
Єврокомісія склала проект закону, який зобов’язує країни-члени ЄС об’єднати свої енергетичні системи до кінця 2014 року на основі Третього енергопакету в єдуну мережу, для зниження залежності від «неєвропейських» постачальників.

Цей закон схвалив внутрішню лібералізацію купівлі-продажу газу і заборонив комерційний контроль за «блакитним золотом» з боку монополістів, які не входять в ЄС, пише Маттео Каццулані в статті для Il Legno Storto.

Проект закону, що став відомим завдяки агентству Reuters, був складений заради трьох цілей.

Перша - реальна інтеграції Старого Світу в енергетичній сфері, друга - зниження залежності від поставок з Росії (єдиний європейський енергетичний ринок дозволяє отримувати газ з Норвегії, Північної Африки і Катару, а не тільки Росії), третя - екологічна (об’єднання всіх газопроводів 27 європейських країн в єдину мережу і вільна циркуляція газу дозволять країнам, залежним від російських поставок, не використовувати для скорочення цієї залежності вугілля, який є дуже шкідливим для навколишнього середовища).

Слова європейського комісара з енергетики Гюнтера Еттінгера підтверджують проект закону, розробленого Європейською комісією. Еттінгер хоче, щоб протягом декількох років були розроблені загальні ціни для всіх європейських енергетичних компаній, змушених укладати контракти з неєвропейськими постачальниками.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Газоват»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Всяке партійне збіговисько складається із неуків і негідників”
Наполеон

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.