Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- серед найдавніших та найважливіших символів Великоднього яйця (писанки) є символ Сонця. Найпростішим зображенням Сонця є коло з промінням або без нього. На Великодніх яйцях, незалежно від релігії, що існують на Україні, також зображено восьмиконечну зірку, що в минулому була символом Сонця. Свастика (сварга, свастя), або як її називали “нерівний хрест” або “гусячі шийки”, в язичницькі часи була символом Сонця. В ті часи, вважалося, що яйце було талісманом, що мав значну силу, оскільки воно захищало власника від хвороб, невдач або злого ока. Символічна сила Великоднього яйця пояснювалася не лише тим, що воно захищало власника від злого, але й тим, що воно захищало людей та зберігало людський рід.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Перший “дзвіночок”. Сенат США обговорює резолюцію щодо санкцій до українських посадовців

Світ навколо нас 4790 переглядів

Опубліковано - 20.09.2012 10:27 | Всі новини | Версія для друку

Перший “дзвіночок”. Сенат США обговорює резолюцію щодо санкцій до українських посадовців
Перший “дзвіночок”. Сенат США обговорює резолюцію щодо санкцій до українських посадовців
Комітет з міжнародних відносин Сенату США в четвер одноголосно прийняв проект резолюції із закликом звільнити з ув’язнення колишнього прем’єра Юлію Тимошенко..

Про це йдеться на офіційному сайті одного авторів резолюції сенатора Джеймса Інхофа.

Резолюція написана у співавторстві, із представником більшості в Сенаті США сенатором Диком Дурбіном.

"Сенат США засуджує дії адміністрації президента Віктора Януковича, спрямовані на політично мотивоване ув’язнення колишнього прем’єра Юлії Тимошенко", - сказано в тексті резолюції, оприлюдненій на персональному сайті Інхофа в середу ввечері.

Відповідно до резолюції, сенат США закликає адміністрацію Януковича негайно звільнити Тимошенко й інших політичних ув’язнених.

Також Сенат просить Держдепартамент і Організацію з безпеки й співробітництву в Європі (ОБСЄ) "чинити спільний багатосторонній дипломатичний тиск на президента Януковича, щоб звільнити Тимошенко".

Також сенат закликає Держдеп США видати заборону на видачу віз тим, "хто відповідальний за ув’язнення Тимошенко й погане поводження з нею".

"Ця резолюція рішуче й очевидно звернена до уряду України: вибірковому судовому переслідуванню політичних опонентів немає місця в демократичному суспільстві. Екс-прем’єр Тимошенко має бути негайно звільнена", - сказав Дурбін.

"Резолюція є доповненням до міжнародного аналізу й протестів із приводу порушень, які зараз відбуваються в Україні, підтверджуючи при цьому міцну підтримку Сенату Тимошенко й політичних ув’язнених в усьому світі", - відзначається в документі.

Як відомо, у Конгресі США також зареєстровано резолюцію за авторством конгресмена-республіканеця Крістофера Сміта, який також пропонує ввести санкції проти українських чиновників, причетних до порушення прав людини.

Як повідомлялося раніше, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-м році.

Вона відбуває покарання в Качановской виправної колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року. У цей час проходить лікування в харківській лікарні залізничників.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Державне думання для українського хама чуже і незрозуміле”
В‘ячеслав Липинський

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.