Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- українська мова посіла друге місце в світі за мелодійністю після італійської. Також її визнали третьою найкрасивішою мовою в світі за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія та побудова речень після французької та перської мов на мовному конкурсі, що пройшов у Парижі в 1934 році...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Українські журналісти протестують проти криміналізації наклепу

За право людини 4805 переглядів

Опубліковано - 27.09.2012 16:42 | Всі новини | Версія для друку

Українські журналісти протестують проти криміналізації наклепу
Українські журналісти протестують проти криміналізації наклепу
Більшість львівських газет у четвер вийшли з порожньою першою шпальтою на знак протесту проти ухвалення так званого законопроекту про наклеп.

«Ми вийшли з порожньою першою шпальтою, бо нам намагаються заткнути рота, а у Вас відбирають право знати правду», – написали на своїй першій шпальті газети ZIK, «Високий Замок», «Львівська Пошта», «Ратуша», «Львівська газета».

Завтра до акції приєднається газета «Новий погляд».

Львівська газета «Експрес» не долучилась до акції, однак внизу на першій шпальті розмістила банер «Захисти своє право знати. Скажи Ні закону про наклеп».

Херсонська газета "Гривна" теж вийшла з пустою 3 сторінкою та зверненням колективу редакції до громадян підтримати протест щодо прийняття Закону про наклеп.

Нагадаємо, що низка інтернет-видань вийшла з банером, в якому опубліковано контакти 244 депутатів, які проголосували в першому читанні за закон про наклеп.

18 вересня український парламент ухвалив у першому читанні проект закону, яким передбачається запровадити кримінальне переслідування за наклеп з покаранням до трьох років ув’язнення.

Законопроект викликав критику з боку Єврокомісії, Ради Європи, ОБСЄ та депутатів Європарламенту.

Громадські організації та журналісти також закликали небайдужих громадян 1 жовтня прийти до Верховної ради на акцію протесту проти хувалення закону про наклеп.

25 вересня народний депутат України від Партії регіонів Віталій Журавський повідомив, що відкликає законопроект про наклеп.

Своє рішення Журавський пояснив державними інтересами, але уточнив, що знімає документ юридично, але не політично, і має намір повернутися до його обговорення після виборів.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «За право людини»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Уряди, в яких висловлюються протилежні міркування, придатні, доки царює мир”
Наполеон

 
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.