Аратта - На головну

4 травня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Стабільність досягнуто. Податкова нарощує фіскальний тиск

Влада 4639 переглядів

Опубліковано - 28.09.2012 15:55 | Всі новини | Версія для друку

Стабільність досягнуто. Податкова нарощує фіскальний тиск
Стабільність досягнуто. Податкова нарощує фіскальний тиск
Податкова служба пропонує ліквідувати пільги з податку на прибуток, посилити контроль за підакцизними товарами та спростити стягнення податкових боргів, аби додатково отримати 3,5 млрд грн.

Представники бізнесу оцінюють ці зміни негативно і готові погодитися лише з окремими ініціативами, передає «Коммерсантъ-Украина»

На останньому засіданні уряду був схвалений законопроект про внесення змін до Податкового кодексу, розроблений ДПС та Мінфіном, який з 2013 року скасує пільги з податку на прибуток на 2,3 млрд грн. Преференцій позбудуться виробники дитячого харчування, авіа-і суднобудування, готелі, аграрне машинобудування, виробники біопалива.

"Найжорсткіша дискусія була щодо цієї норми. Було вирішено провести інвентаризацію кількості податкових пільг. Якщо вони відповідають економічній суті, то ми обома руками "за", якщо ж неефективні - їх потрібно змінювати", - розповів очільник ДПС Олександр Клименко.

В уряді сумніваються і в необхідності надання ДПС права стягувати без судових рішень податковий борг на суму до 100 мінімальних зарплат (тобто до 110 тис. грн). Клименко запевняє, що у відомства немає мети посилити тиск на бізнес: списання коштів з рахунків банків відбуватиметься тільки в разі несплати підприємством зобов’язань, заявлених ним у декларації.

"Ми не говоримо про те, що в результаті перевірки податківці щось нарахують і знімуть з рахунків. А говоримо про те, що підприємство саме визначило зобов’язання і не сплатило їх. Зараз потрібно йти до суду, доводити очевидне, неефективно використовувати свій час" , - сказав він.

Заступник голови ради Федерації роботодавців Дмитро Олійник, в свою чергу, говорить, що в Мінфіні й у ДПС готові відмовитися від цієї норми.

Частина запропонованих поправок стосується підакцизної продукції. У ДПС планують встановити шестимісячний строк використання марок акцизного збору старого зразка у разі їх заміни на нові, а також ввести авансову сплату акцизу при їх придбанні.

Також у податковій мають намір розширити коло платників цільової надбавки до діючого тарифу на природний газ. Його платитимуть суб’єкти господарської діяльності, які закуповують газ для своїх потреб у нерезидентів, і нафтогазовидобувні підприємства по ставці 8% від митної вартості та 16% від вартості газу, використаного в якості палива або сировини.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Влада»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Нація або спільнота людей, що не використовуватиме свій інтелект, уважається за тварин, котрі не мають інтелекту взагалі. Таких людей можна використовувати як робочу худобу або матеріал залежно від вибору чи уподобань”
Таємна доктрина так званої «Більдерберзької групи»

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.