Аратта - На головну

3 травня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в селі Лемеші (Чернігівська область) на початку XVIII століття народився хлопчик Олексій Розум. У вільний від випасу корів час, він співав у сільскому церковному хорі, де був помічений, відправлений до Петербургу й згодом став графом Розумовським й вінчаним чоловіком імператриці Елизавети (щоправда без права престолонаслідування). Брат графа Кирило у 18 років (!!!) очолив петербургську академію наук, а згодом ще й став гетьманом Лівобережної України...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


США спишуть легендарний атомний авіаносець «Ентрепрайз»

Світ навколо нас 5001 перегляд

Опубліковано - 3.10.2012 12:49 | Всі новини | Версія для друку

США спишуть легендарний атомний авіаносець «Ентрепрайз»
США спишуть легендарний атомний авіаносець «Ентрепрайз»
Ударний атомний авіаносець ВМС США USS Enterprise (CVN-65) став першим у світі атомним авіаносцем.

Списати Ентерпрайз планувалося десь в 2014-15 роках, однак зупинилися на кінці 2012 року, повідомляє РІА «Восток-Медиа». Корабель буде урочисто виведений зі складу діючих кораблів ВМФ США 1 грудня 2012 в Норфолку, Вірджинія.

USS Enterprise (CVN-65) був і залишається найдовшим у світі військовим кораблем, його довжина складає 342 метри. Планувалося побудувати 6 авіаносців класу Enterprise, проте був побудований всього один, будування решти довелося відмінити через занадто високу вартість. До теперішнього часу USS Enterprise (CVN-65) став другим за віком ветераном ВМС США, що значаться в строю, старше нього тільки вітрильний фрегат USS Constitution. USS Enterprise знаходився в строю 51 рік, більше, ніж будь-який інший авіаносець в світі. За цей час службу на його борту пройшли більше 100 тисяч моряків.

Авіаносець став символом військово-морської могутності США і брав участь практично у всіх війнах і конфліктах, в які були втягнуті США. Ентерпрайз був учасником Кубинської кризи, брав участь у бойових діях США у В’єтнамі, попутно взявши участь в конфлікті між КНДР і Південною Кореєю. Також брав брав участь у війні в Перській затоці і в югославському конфлікті.
Після церемонії списання йому належить пройти деактивацію реакторів і вивантаження палива - операція, яка займе майже стільки ж часу, скільки його будівництво. Планується розпочати деактивацію в середині 2013 року, і закінчити десь в 2015-му.

У США давно вже йде активна кампанія щодо збереження авіаносця в якості меморіалу-музею, проте фахівці скептично ставляться до цієї ідеї, пояснюючи, що після вивантаження палива і деактивації реакторів від нутрощів авіаносця мало що залишиться, тому що виїмка палива та реакторів потребують капітального розбирання конструкцій корабля.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо знаєш себе і супротивника, то завжди виграватимеш. Якщо знаєш себе, але не знаєш супротивника - один раз переможеш, всі інші - програєш. Якщо не знаєш ні себе, ні його - завжди програватимеш”
Цзу Дзинь

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.