Аратта - На головну

26 квітня 2024, п`ятниця

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Християнська любов до ближнього по-російськи: в Різдвяну ніч вбито православного священика

Світ навколо нас 6978 переглядів

Опубліковано - 7.01.2007 18:07 | Всі новини | Версія для друку

Християнська любов до ближнього по-російськи: в Різдвяну ніч вбито православного священика
Християнська любов до ближнього по-російськи: в Різдвяну ніч вбито православного священика
У селищі Нейво-Шайтанському Алапаєвського району Свердловської області в ніч на неділю убитий священик.

Як повідомив агентству "Інтерфакс" керівник прес-служби ГУВС Свердловської області Валерій Горєлих, трагедія сталася у відновлюваному храмі Петра і Павла.

Труп настоятеля храму, ієрея Олега Ступічкіна, 1966 року народження з ознаками насильницької смерті був виявлений після гасіння пожежі. Церкву підпалили для приховання злочину, відзначив представник ГУВС.

З храму викрадені 21 ікона, зокрема декілька - 18-го століття.

"На місце події виїжджали чотири оперативно-слідчі групи з обласної прокуратури, УБОЗ і карного розшуку ГУВС, Алапаєвського РУВС і прокуратури. Спільними зусиллями міліції і прокуратури злочин розкритий за гарячими слідами", - повідомив Горєлих.

За його словами, вночі затримані двоє підозрюваних - місцеві жителі, раніше неодноразово засуджені. "Попереднім слідством зібрана доказова база їх причетності до злочину, частина викрадених ікон вилучена, решта - виявлені на місцевому кладовищі, де зловмисники їх заховали", - розповів співбесідник агентства.

Він додав, що продовжується ретельне розслідування, яке узяли під особистий контроль начальник ГУВС області Михайло Никітін і обласний прокурор Павло Кукушкін.

Встановлено, що напередодні увечері зловмисники прийшли до храму, який в даний час знаходиться на реставрації, і в якому не провадяться богослужіння, і попросили настоятеля переговорити з ними. Священик не відмовив і сказав своїй дружині, що за годину повернеться.

Коли в призначений час він не прийшов додому, дружина настоятеля прийшла в храм і побачила задимлення. Після здійснення вбивства зловмисники, із метою приховання слідів злочину, підпалили лавки по периметру храму, проте пожежі не сталося, оскільки будівля побудована з каменя.

Прокуратура Алапаєвська порушила кримінальну справу за статтею 105 КК РФ. У загиблого залишилися вдова і четверо дітей.

Це вже друге резонансне вбивство священослужителя в Росії за останні місяці - 2 грудня минулого року в Тверській області було живцем спалено священика і його сім`ю.

У Московському патріархаті смерть священика назвали мученицькою
Вночі затримані двоє підозрюваних - місцеві жителі, раніше неодноразово засуджені
Вночі затримані двоє підозрюваних - місцеві жителі, раніше неодноразово засуджені
Вбивство православного священика, що відбулося в різдвяну ніч в Свердловській області, ставить перед владою і суспільством питання про необхідність приділяти увагу етичному вихованню народу, вважають у Московському патріархаті.

"У зв'язку з цією трагедією очевидно, що відноситися і далі із зневагою до етичного стану людей, - як зовсім молодих, так і зрілих - злочинно, неприпустимо і загрожує все новими і новими бідами", - заявив "Інтерфаксу" в неділю керівник служби комунікації Відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату священик Михайло Прокопенко.

За його словами, мало про це говорити - треба приймати невідкладні заходи. "Ми живемо в ситуації пожежі, коли щодня, кожен місяць, зволікання загрожує все новими трагедіями, проявами етичного розкладання людей", - сказав священик.

Він звернув особливу увагу на те, що нинішнє лиходійство відбулося під час найбільшого християнського свята - Різдва Христова. Представник Церкви виразив щирі співчуття сім'ї загиблого священика, назвавши його шлях сповідальним, а кончину - мученицькою, повідомляє NEWSru.com.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Майбутнє відкидає свою тінь назад”
Іоганн Гете

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.