Аратта - На головну

8 травня 2024, середа

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Бердичів (Житомирська область) в костьолі Святої Варвари 14 березня 1850 року місцева красуня Евеліна Ганська була повінчана з Оноре де Бальзаком. В цьому ж містечку тривалий час жив Фредерік Шопен, окрім написання музики, він також керував роботами по реставрації тамтешнього органу...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Здобутки проФФесіоналів. Інвестиційна привабливість України впала до найнижчого за останні чотири роки рівня

Економіка 5617 переглядів

Опубліковано - 5.10.2012 11:33 | Всі новини | Версія для друку

Здобутки проФФесіоналів. Інвестиційна привабливість України впала до найнижчого за останні чотири роки рівня
Здобутки проФФесіоналів. Інвестиційна привабливість України впала до найнижчого за останні чотири роки рівня
Інвестори оцінили бізнес-клімат України та умови ведення бізнесу у третьому кварталі цього року на 2,14 балів з 5 можливих. Це найнижчий показник за всю історію дослідження – з 2008 року.

Про це повідомила Європейська бізнес асоціація.

Як зазначає Асоціація, такими є результати 17 хвилі Індексу інвестиційної привабливості України – незалежного опитування перших осіб компаній-членів асоціації. В опитуванні взяли участь 103 респонденти.

«Довіра бізнесу до економіки України знизилася навіть у порівнянні з попереднім кварталом цього року - на 0,5 балів. Основні проблеми, які вплинули на негативні оцінки респондентів, залишилися незмінними – фіскальний тиск, корупція, нестабільна політична ситуація напередодні виборів», – зазначає асоціація.

В той же час, очевидним є покращення в митній сфері, полегшення митних процедур, та, відповідно, умов зовнішньої торгівлі, зазначає Асоціація.

«На жаль, на фоні загальної нестабільності, характерної для України перед виборами, поки що це єдине позитивне зрушення. 70% опитаних зазначили, що жодних змін на краще не відбулося», – йдеться в повідомленні ЄБА.

«Що спричинило ще більш різке падіння рівня довіри бізнесу? Проблему слід шукати у передвиборчій нестабільності, дисонансі стратегій та обіцянок політичних сил – все це вкрай негативно впливає на настрої інвесторів», - коментує ситуацію виконавчий директор асоціації Анна Дерев’янко.

За результатами опитування асоціації, 36% респондентів вважають, що умови ведення бізнесу в Україні після парламентських виборів можливо погіршаться, 23% опитаних переконані, що залишаться без змін, а 17% - безумовно погіршаться.

«Зниження показників Індексу у третьому кварталі цього року відображає уповільнення темпів зростання у промисловому, аграрному та будівельному секторах. Позитивну динаміку показує наразі лише ринок внутрішніх споживчих товарів. Відповідно попередніх цифр та даних, ВВП України знизився на 1,5-2,0% у третьому кварталі, і компанії, очевидно, це відчувають. З одного боку, основним чинником такої динаміки є зростання зовнішнього попиту, а з іншого, — негативну роль відіграє підвищення податкового тиску та жорсткіша грошово-кредитна політика в країні», – заявив президент Європейської бізнес асоціації Томаш Фіала.

Як повідомлялося раніше, Європейська бізнес асоціація оцінювала індекс інвестпривабливості України у 2,19 бала з п’яти можливих у другому кварталі цього року - у порівнянні з 2,18 бала в першому кварталі.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Економіка»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Ми захоплюємося старовиною, але живемо сучасністю ”
Овідій

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.