Аратта - На головну

27 квітня 2024, субота

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


ПАРЄ може визнати політв’язнями Луценка і Тимошенко

Світ навколо нас 4551 перегляд

Опубліковано - 8.10.2012 09:58 | Всі новини | Версія для друку

ПАРЄ може визнати політв’язнями Луценка і Тимошенко
ПАРЄ може визнати політв’язнями Луценка і Тимошенко
Розгляд питання про визнання політв’язнями Юлії Тимошенко і Юрія Луценка може розглядатися від 6 місяців до 2-3 років.

Про це заявила співдоповідачка ПАРЄ по Україні Майліс Репс в інтерв’ю газеті Комерсант-Україна.

"Ми сьогодні не називаємо політичними в’язнями ні Тимошенко, ні Луценка, ми говоримо про політично мотивовані обвинувачення", - заявила вона перед цим відзначивши вибірковість правосуддя щодо обох опозиціонерів.

При цьому, відповідаючи на запитання, про те, що її описання справ Тимошенко й Луценка збігається з визначенням терміна "політичний в’язень" у резолюції ПАРЄ, вона відповіла: "Так, у точності".

"Ми відповідно до прийнятого в ПАРЄ рішення повинні дуже чітко проаналізувати ситуацію у світлі цієї резолюції. Ми не хочемо приймати чисто політичне рішення, нам потрібний також юридичний аналіз", - пояснила вона.

"Я згодна, рішення ПАРЄ може відкрити нову сторінку в цій історії, але дотепер всі, у тому числі Amnesty International - організація, що визначає список "в’язнів совісті",- з обережністю підходили до даного випадку", - відзначила Репс.

"Тепер юридичному комітету ПАРЄ потрібно провести аналіз тих країн, щодо яких раніше висувалися підозри в наявності політичних в’язнів,- це Азербайджан, Вірменія, Україна, Росія", - заявила Репс.

"Комітет мусить провести слухання й вивчити позицію експертів, запрошених з ряду країн - Німеччини, Великобританії, США, а також представника ЕСПЧ. Проаналізувавши їхню думку, позицію Amnesty International, комітет прийме рішення", - розповіла вона.

"У нас два шляхи. Якщо ми говоримо про підготовку спеціальної резолюції ПАСІ, то це від двох до трьох років. Якщо ж мова буде йти про слухання в юридичному комітеті, то ми попораємося за півроку. Але на сьогодні незрозуміло, до якого висновку ми дійдемо й чи дійдемо взагалі", - відзначила вона.

"Ситуація має прояснитися протягом місяця-двох. У середині листопада, а потім на початку грудня в нас будуть зустрічі в Парижі, і якщо там з’ясується, що в комітету немає інтересу йти далі,- що ж, залишиться визнати поразку. Хоча на даний момент у комітеті є домовленість про те, що цю роботу треба проробити", - додала вона.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Християнська етика була явним противенством поганської. Коли поганство головними чеснотами громадянина вважало гордість, смілість, неуступчивість, – християнство бачило свій ідеал у покорі, податливості та незлобності. Поганин (культурний чоловік) любив гарну одежу, пахощі, чистоту, тілесну красоту – християнин усе те вважав чортівською спокутою, гріхом та злочином. Світ і природа, що (...) були джерелом усього живого, всієї краси, всієї радості, в очах християнина – се минущі тіні, ілюзії, чортяча мана, джерело зла, гріха та чортячої спокуси. Більшого, повнішого противенства годі собі уявити ”
Іван Франко

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.