Аратта - На головну

29 квітня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в містечку Глухів (Сумська область) 12 травня 1870 року, поширилися звістка, що їх знаменитому земляку Артемію Яковичу Терещенко, відомому цукрозаводчику та меценату височайшим указом надано потомственне дворянство. Сини згодом гідно продовжували його справу. А от численні онуки, вже стали прикладати свої здібності в інших іпостасях. Михайло Іванович Терещенко був міністром фінансів та закордонних справ в уряді О.Керенського; Федір Федорович Терещенко був талановитим авіаконструктором, вельми високо цінувався Жуковським, й літаки його конструкцій були прийняті на озброєння російською армією в І Світовій війні...
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Франція хоче запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії

Національне питання 11532 перегляди

Опубліковано - 11.05.2006 11:49 | Всі новини | Версія для друку

Франція хоче запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії
Франція хоче запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії
Триває дипломатичний скандал між Туреччиною та Францією, спричинений наміром французького парламенту запровадити кримінальне покарання за заперечення геноциду вірмен в Османській імперії 1915-го року.

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Ердоган зазначив, що такий законопроект неправильний і є нападом на Туреччину. Він заявив, що турки із цим не миритимуться. Раніше Анкара відкликала свого посла в Парижі.

Як повідомляє телеканал "СНН-Турк", конфліктом між Анкарою і Парижем занепокоєні французькі компанії, які працюють у Туреччині. Їхні керівники вже зустрілися з прем'єром Туреччини. 18 травня парламент Франції розгляне законопроект, який передбачає рік ув'язнення або великий штраф за заперечення геноциду вірмен.

Нагадаємо, що Франція не визнала голодомор в Україні 1932-1933 геноцидом проти українського народу. А в лютому цього року світовий конгрес українців надіслав листа президенту Франції Жаку Шираку з вимОгою відмежуватися від заяв професора державного Паризького університету Лакруа-Різ, яка назвала голодомор німецько-польсько-ватиканською фабрикацією. Французька влада так і не відповіла на цього листа. А міністр освіти і президент університету відмовилися зустрітися із українськими організаціями у Франції.

Українська влада в ситуацію взагалі не втручалася.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Національне питання»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Якщо ви хочете, щоб життя посміхалося вам, подаруйте йому спочатку свій гарний настрій ”
Бенедикт Спіноза

 
Знайди свою ГАРМОНІЮ!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.