Аратта - На головну

6 травня 2024, понеділок

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


Постачання нафті до Європи припинила “Транснєфть”

Світ навколо нас 6468 переглядів

Опубліковано - 8.01.2007 18:29 | Всі новини | Версія для друку

Постачання нафті до Європи припинила “Транснєфть”
Постачання нафті до Європи припинила “Транснєфть”
Російська компанія “Транснєфть” визнала, що це вона припинила постачання нафти по трубопроводу “Дружба” до Білорусії, а також до Польщі і Німеччини. Про це повідомляє Reuters.

Обговорення ситуації, що склалася, в компанії пропонують перенести на 9 січня, - перший робочий день в Росії в 2007 році.

За словами представників компанії, їм довелося перекрити трубопровід через відбори нафти, які проводила Білорусь. Республіка намагалася таким чином відшкодувати собі несплату російською стороною мита на транзит нафти.

Віце-президент "Транснєфті" Сергій Грігорьєв назвав введене Білорусією транзитне мито незаконним. На думку білоруського МЗС, незаконним є, навпаки, - вивізне мито на нафту, введене російським урядом з 1 січня 2007 року.

За словами менеджера трубопровідної монополії, спочатку транзитні постачання були понижені на кількість, рівну відібраним об`ємам нафти, а потім і повністю припинені. Нагадаємо, раніше керівник "Транснєфті" Семен Вайншток заявляв, що з 6 січня білоруська сторона відібрала 79 тисяч тонн нафти, а МЗС Білорусії повідомло, що уряд був вимушений здійснити заходи з метою недопущення дефіциту палива, повідомляє Lenta.ru.
До теми:
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Світ навколо нас»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Такого безладу ніде немає. Треба, щоб сюди прийшли піночети й навели порядок. Бо в Україні жити соромно. Країна, де не діють закони. Це не демократія, а суцільна вакханалія. У нас безнадійно втрачений етично-моральний стрижень”
Іван Марчук

 
Реклама на порталі
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.