Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- передтечею кінотворчості італійськіх неореалістів була стрічка, знята українською кіностудією. Цією кінострічкою фахівці вважають фільм Марка Донського “Веселка” (1943 рік) за однойменною повістю Ванди Василевської. Фільм був знятий на київській кіностудії, яка в роки Другої світової війни була евакуйована в Середню Азію. Він розповідає про українське село під час війни. Президент Рузвельт, переглянувши фільм, надіслав режисерові телеграму з подякою, а у 1944 році картина була відзначена Асоціацією кіно і радіо США.
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


За чесні вибори. На Луганщині масово підкуповують виборців

Вибори-2012 5453 перегляди

Опубліковано - 12.10.2012 13:41 | Всі новини | Версія для друку

За чесні вибори. На Луганщині масово підкуповують виборців
За чесні вибори. На Луганщині масово підкуповують виборців
На Луганщині за останні два місяці підкуп виборців став масовим явищем, стверджують представники громадської мережі «Опора». Їм вдалося зафіксувати в цій області близько 200 таких фактів.

За підрахунками громадських активістів, таким чином прихильність людей здобувають 17 кандидатів-мажоритарників. Найбільш поширені випадки: роздавання продуктових наборів, надання безкоштовних медичних послуг, спорудження дитячих майданчиків. Натомість самі кандидати заяви громадських активістів не підтверджують.

Представники Громадської Мережі «Опора» в Луганській області склали рейтинг кандидатів, які найбільше займаються підкупом виборців. Очолюють рейтинг кандидати-мажоритарники від провладної партії. До чорного списку «Опори» потрапили всі мажоритарники Луганщині від Партії регіонів.

Тим часом, у прес-службі обласної організації Партії регіонів такі дані поки не коментують. Керівник прес-служби Марина Мендель сказала Радіо Свобода, що хотіла б ознайомитися з матеріалами, які назбирала «Опора».

Замість ідей ­– продовольчі набори

У громадській організації кажуть, що підкупом займаються представники й інших політичних сил та самовисуванці. Останній приклад: роздавання у Луганську продовольчих наборів від імені самовисуванця Ігоря Мартиненкова. Весь процес представник «Опори» зафіксував на відео.

«Люди повинні роботи вибір на основі конкурентних програм, на основі ідей. Нам дуже шкода, що політики змагаються не на основі ідей, а за рахунок подарунків», – каже керівник Громадської Мережі Опора в Луганській області Олексій Кормілецький.

Така діяльність кандидатів не є марною. Люди, взявши гроші чи подарунки, готові голосувати за свого «благодійника». Луганчанка Олена розповіла Радіо Свобода: «Прийшли і отримали. Булло масло, цукор, борошно, крупи. Хороші пакетики. Спасибі. Я задоволена. Буду навіть голосувати за цього кандидата».

Зневіра в політиках і виборах

Одна з причин масовості підкупу – загальна бідність народу. Крім того, люди зневірені в політиках. Так, віце-президент Асоціації політичних консультантів України Андрій Бодров вважає, що люди втомилися від пустих обіцянок політичних партій і чекають від кандидата конкретних дій.

«Діє абсолютна впевненість в тому, що вибори не можуть змінити їхнє життя на краще. Люди кажуть, не потрібно нам світле майбутнє, дайте нам щось зараз. Тому вони не хочуть політики, високих гасел, обіцянок. Вони хочуть конкретики», - зазначає Андрій Бодров.

Що ж до технології підкупу виборців, то на думку Андрія Бодрова, найкраще працює системне роздавання продовольчих наборів, або виплата грошей. Для більшого ефекту така робота має проводитися три-чотири рази, каже політконсультант.

Міліція не хоче боротися з підкупами?

Поки що луганським політикам особливо ніхто не заважає використовувати ці технології. Попри заявив громадських активістів та численні докази, жодного вироку суду щодо підкупу ще не було. За словами голови обласного осередку Комітету виборців України Олексія Свєтікова, міліція замість того щоб боротися з підкупом всі скарги пересилає в окружні виборчі комісії. На цьому вся боротьба і завершується.

«Міліція отримує звернення від громадянина, що відбувається підкуп. Вони проводять перевірку, нічого не знаходять і потім це звернення спускають в окружну комісію. Таке було у 107, 112 окрузі. Чому так відбувається – не зрозуміло. Це суперечить і законодавству, і здоровому глузду», – розповів Олексій Свєтіков.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Вибори-2012»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Кількатисячолітня безперервна традиція густонаселеної Пра-України... дає сучасним українцям доказ непорушності володіння своєю землею упродовж тисячоліть. Треба визволитися від змови істориків.”
Юрій Липа

 
Подорожуйте Україною комфортно і без обмежень!
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.