Аратта - На головну

2 травня 2024, четвер

 

Актуально
Музей «Аратта»
Невідома Аратта
Українські фільми
Українські мультфільми
Хто ти?
  Аратта у Facebook Аратта в YouTube Версія для мобільних пристроїв RSS
Чи знаєте Ви, що:
- в Україні знаходиться унікальний міст, що пролягає між правим берегом однієї річки. Не вірите? Можете переконатися на власні очі, якщо відвідаєте Кам’янець-Подільську фортецю, що на Хмельниччині. Стара фортеця розташована на скелястому острові, охопленому петлею каньйону річки Смотрич. Таким чином, міст, що веде до фортеці, пролягає між двома точками правого берегу однієї річки. Крім того, ми не знайшли більше прикладів у світі, коли б міст тримався без усіляких підпор, а спирався б тільки на скелі. За однією з гіпотез, цей міст було зведено римлянами ще у II столітті під час походу Траянового війська на Дакію. Нині Кам’янецька фортифікація включена до переліку ЮНЕСКО
Курс валюти:
 урси валют в банках  иЇва
 урси валют в обм≥нниках  иЇва
 урси валют в рег≥онах ”крањни

Погода в Україні:

Наш банер

Наш банер


У Росії арештували відомого опозиціонера Удальцова

Імперія «Совок» 4746 переглядів

Опубліковано - 17.10.2012 17:38 | Всі новини | Версія для друку

У Росії арештували відомого опозиціонера Удальцова
У Росії арештували відомого опозиціонера Удальцова
Проти лідера “Лівого фронту” Сєргєя Удальцова та інших опозиціонерів порушено кримінальну справу за звинуваченням у підготовці до організації масових заворушень.

Приводом для звинувачень послужив фільм "Анатомія протесту-2", який вийшов 5 жовтня на НТВ, повідомляє ВВС Росія.

Автори фільму стверджують, що опозиція готує захоплення влади за іноземні гроші.

Як повідомив прес-секретар Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, фігурантами кримінальної справи, крім Сергія Удальцова, є його помічник Костянтин Лебедєв, помічник депутата Держдуми Іллі Пономарьова Леонід Развозжаев, а також "інші особи", прізвища яких він не назвав.

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.1 статті 30 та ч. 1 статті 212 Кримінального кодексу Росії, що передбачає покарання від 4 до 10 років позбавлення волі.

Константін Лєбєдєв затриманий на 2 доби, його допитують.

Тим часом сам Удальцов на своєму Twitter також повідомив, що його арештували.

"Тримайтесь, женіть хвилю максимально. Мене закривають", - написав він.

З раннього ранку в квартирі Удальцова, а також кількох його однодумців проходили обшуки. За словами адвоката Удальцова Віолетти Волкової, слідчі не повідомили її про майбутній обшуку у її підзахисного.

"Це нова хвиля репресій. Це відповідь влади на нашу активність, - сказав Удальцов на ходу присутнім біля під’їзду журналістам, коли його вивели з будинку в оточенні співробітників ОМОН в масках і повели на допит.

Співробітники поліції, які виводили Удальцова, відмовилися повідомити журналістам, затриманий чи він.

За версією авторів скандального фільму, влітку цього року Удальцов з соратниками обговорювали сценарії державного перевороту в Росії з головою комітету з оборони і безпеки парламенту Грузії Гіві Таргамадзе, якого журналісти назвали "конструктором кольорових революцій".

На підтвердження своїх слів НТВ продемонстрував відеозапис, зроблений прихованою камерою, на якому зображена зустріч активістів "Лівого фронту" на чолі з Удальцовим і Таргамадзе.

На наступний день після виходу фільму Генпрокуратура і Слідчий комітет пообіцяли перевірити факти, викладені в ньому.

Удальцов і Таргамадзе заявили після появи фільму, що ніколи один одного не бачили, а саму "Анатомію протесту-2" Удальцов назвав "маячнею божевільного".

Користувачі рунету після показу викрили творців документального кіно в тому, що вони двічі використовували один з відеофрагментів із Сергієм Удальцовим та Гіві Таргамадзе в супроводі різного закадрового тексту і з різними субтитрами.

Однак слідчі, за словами Маркіна, не виявили ознак монтажу в відеоматеріалах.

"Встановлено, що голос, в тому числі наявний в сюжетах, знятих прихованою камерою відеоспостереження у фільмі" Анатомія протесту-2 ", належить Удальцову, а зустріч, фрагменти якої показані у фільмі, відбувалася в другій половині червня 2012 року в житловому приміщенні в столиці Республіки Білорусь Мінську ", - заявив прес-секретар Сілдкому.

За його словами, в рамках кримінальної справи слідчими також буде перевірена інформація про підготовку учасниками зазначеної зустрічі терористичних актів на території Росії.
Share/Bookmark
 
Більше новин за темою «Імперія «Совок»»:
Більше тем:

Останні новини:

Популярні статті:
 
 

Знання певних принципів легко компенсує незнання деяких фактів ”
К. Гельвецій

 
Відпочинок на схилах Дніпра
 

 

 

 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на aratta-ukraine.com обов`язкове.